Fiscalia reobri les diligències penals contra l’alcalde de Cabanes i els seus familiars pel cas del censos

L’Audiència es suma d’aquesta manera al procediment per la via penal obert pel jutjat d’instrucció número 3 de Castelló.

La Fiscalia de Castelló ha notificat avui que estima reobrir les diligències d’investigació penal de l’anomenat cas Siurana, després que el regidor d’Esquerra Unida a l’ajuntament de Cabanes, Carles Mulet, aportara en data 30 de novembre nou escrit i noves proves documentals. Segons apunta l’escrit de Fiscalia, “desprendiéndose de su contenido la existencia de nuevos datos, procédase a la reapertura de les presentes diligencias de investigación penal”, per tant, es veu de nou indicis de posible delicte

Cal recordar que l’anterior fiscal en cap, Javier Arias, va tancar el cas dies abans de les eleccions municipals, tot i els informes de la policia i de l’INE que demostraven el frau en el cens, i de pròpies declaracions de veïns de la Vall d’Uixó empadronats a Cabanes sense el seu consentiment.[@more@]

Aixó va ocasionar que es presentara, per part del Grup Municipal d’Esquerra Unida, una denúncia per la via penal, que va estar immediatament admesa a tràmit per Jutjat d’instrucció numero tres, que a hores d’ara continua amb la investigació, demanant proves testificals als empadronats en els domicilis de l’alcalde i els seus nebots, i dos dirigents del PP local.
EU va adreçar, en data 30 de novembre, un nou escrit al nou Fiscal en Cap de l’Audiència de Castelló, repassant el despropòsit de l’anterior fiscal a l’hora de tancar en fals el cas, i aportant noves proves materials que demostraven el frau per part d’Artemio Siurana, tres nebots seus i dos membres del PP de Cabanes, i amb prou diligència, l’Audiència ha estimat reobrir el cas, i notificar-lo tant a la part denunciant (EU), com als denunciats ( “el clan” Siurana), proveint-se que la Fiscalia passe com acusació en la via oberta en el Jutjat d’Instrucció número 3 per economia processal.
Cal recordar que és el segon cas de diligències penals contra l’alcalde de Cabanes que està en marxa en Fiscalia per denúncies d’EU, l’altre es tracta per la cessió il•legal de l’explotació de l’aigua a Marina d’Or per al PAI Torre la Sal perjudicant la concessió de Facsa.
El regidor d’EU a Cabanes, Carles Mulet ha volgut mostrar la satisfacció per aquesta notificació “ tant els jutjats ordinaris com la Fiscalia estan investigant una actuació delictiva, i confiem una imminent condemna, tant per aquest cas, com per tants altres denunciats, la normalitat que ha tornat als tribunals després del relleu d’Arias, i confiem que aixó ajude a que per fi es puga dignificar la vida política del nostre ajuntament, i dur als prevaricadors, corruptes, al lloc que els pertoca

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.