Mulet “l’augment de l’atur a les comarques de Castelló era previsible per la política desestructuradora del PP”

La monosectorització en la construcció i la crisi immobiliària comença a afectar greument a les nostres comarques. Els darrers indicatius que reconeixen un alarmant increment de l’atur en les grans ciutats, on localitats com Borriana, Vila-real o Castelló oscil•len entre un 20 i un 36% d’increment de desocupats, ha estat valorat aquest matí com a previsible per IU.
El regidor a Cabanes i membre del Consell Polític Federal d’IU, Carles Mulet, ha afirmat que les estadístiques de desocupació són simplement una nova mostra d’una greu crisi que està afectant de manera dràstica a les economies familiars “l’esclat de la bombolla immobiliària, i la crisi hipotecaria, ha fet que el somni de la classe mitjana consumidora s’haja trencat, i els efectes d’un model econòmic basat en l’especulació, la destrucció del territori, i la monosectorització econòmica en la construcció, estiguen sent nefastos”

[@more@]

Segons el representant d’IU “ el PP ha basat la seua política en assentar un sistema productiu en una realitat conjuntural, que com ja advertíem era volàtil, i per això, quan la construcció ha caigut en una crisi, on ja no es poden vendre les noves construccions, trontolla tota l’economia provincial, i això afecta no només als grans municipis, sinó a totes les comarques, sobre tot les litorals”
Mulet ha afirmat que l’atur arrossegarà als demés sectors “ donat que l’agricultura ha estat la gran perjudicada, deixant-la conscientment en un plànol subsidiari, com a una espècie de reserva tàctica per a noves ocupacions del formigó, i tot s’ha vinculat excessivament a la construcció, fins i tot el sector turístic i de serveis, que ha estat més una conseqüència que no una causa del sector immobiliari. I ara, amb un territori esquilmat i destroçat per la connivència dels ajuntaments amb els poders empresarials, queden poques opcions per readreçar l’atractiu turístic”.
El membre del CPF d’IU ha advertit que aquesta nova època de “vaques flaques”, pot tindre altres repercussions fins ara no contemplades “ fins ara, el boom immobiliari permetia absorbir a tot el gran volum d’immigrants que venien a buscar feina a ca nostra, i al mateix temps, permetia un “desplaçament” dels oficis, on els nou vinguts acceptaven ocupacions cada cop menys valorats pels treballadors locals, com ara l’agricultura, neteja o cura de malalts i ancians; ara se’ns ve al damunt un greu problema social”.

Mulet ha afirmat que tot açò és degut en gran part a la falta de planificació econòmica, on s’ha primat exclusivament el guany directe i immediat dels amics empresaris, i no en assegurar un creixement sostenible i en visió de futur.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.