EU LAMENTA LA FALTA D’IMPLICACIÓ DEL GOVERN CENTRAL EN L’ESCLARIMENT DELS CASOS DE MANIPULACIONS DE CENSOS

Des de Madrid es respon a Isaura Navarro amb resolucions genèriques

clica ací per llegir la resposta: Respuesta_empadronamientos_irregulares.pdf

Des de l’inici de l’esclat de l’escàndol per la manipulació dels censos electorals en distints municipis de Castelló, Esquerra Unida,  a més d’altres accions, ha vingut reclamant l’actuació del Ministeri de l’Interior per la gravetat dels fets. La diputada al Congrés per la formació d’esquerres, Isaura Navarro, ha exigit en diverses ocasions mesures cautelars, prèvies a la celebració dels comicis municipals així com mesures especials, donat que no es tractava, presumptament, d’un cas puntual i aïllat, sinó, que tots els indicis apuntaven a la possibilitat d’una trama orquestrada des del propi poder de la Diputació Provincial, per assegurar-se el control de la mateixa

[@more@]

Malgrat la constant denúncia i petició de reacció al Govern Central, per les seues competències en organismes com ara l’Institut Nacional d’estadística, que és qui controla el cens electoral, la fiscalia, o el cos policial, no es va veure cap mesura concreta, i les eleccions es van celebrar baix l’ombra de la sospita, i només després, per via ordinària, s’ha hagut de denunciar els mateixos per la via ordinària, a esperes encara de que avancen els casos oberts.

Un cop celebrades les eleccions, i criticada la lentitud de l’administració central, la diputada Isaura Navarro va adreçar una nova preguntat explícitament com valorava el Govern el fet de què finalment hagueren pogut votar en les eleccions municipals i autonòmiques persones empadronades de manera fraudulenta en municipis on hi havia proves de que no residien. I igualment, si considerava el Govern que la consumació d’haver aconseguit l’objectiu desitjat davant una actuació clarament fraudulent ofereix una imatge adequada del funcionament de l’Estat de Dret als ciutadans.

         La resposta del Govern Central, la qual us adjuntem, no aporta res de nou, al·ludint simplement a resolucions genèriques, però sense detallar actuacions concretes  en els municipis de Castelló, fet que demostra la falta de implicació i interès de l’executiu en investigar els casos denunciats

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a EU LAMENTA LA FALTA D’IMPLICACIÓ DEL GOVERN CENTRAL EN L’ESCLARIMENT DELS CASOS DE MANIPULACIONS DE CENSOS

  1. Excelente tema te felicito.

Els comentaris estan tancats.