EU CRITICA LA PRIVATITZACIÓ DEL MERCAT DEL DILLUNS I LA MANCA DE DIÀLEG AMB ELS COMERCIANTS

MARINA ALBIOL AFIRMA QUE L’AJUNTAMENT DE CASTELLÓ HA DONAT L’ESQUENA ALS PROFESSIONALS, PER REGALAR-LI UN NEGOCI ALS SEUS AMICS.

 

La polèmica per la privatització de la gestió del Mercat del Dilluns, on s’han aplicat uns preus abusius als comerciants que han provocat la protesta i una llarga vaga, ha centrat avui de nou l’atenció d’Esquerra Unida, que per mitjà de la seua diputada autonòmica, Marina Albiol , la qual ha responsabilitzat directament a l’equip de govern d’una concessió innecessària i injustificable.

Segons la dirigent “ el mercat del Dilluns podia modernitzar-se sense haver de recórrer a una gestió privada, donat que tradicionalment, com tots els mercats setmanals dels pobles i ciutats, es desenvolupen sense més complicacions, fent pagant unes taxes d’ocupació assumibles; per contra, privatitzar aquest, quan només en el servei de recaptació municipal era suficient per al seu correcte funcionament, es veu des de lluny com una nova operació per muntar i regalar un nou negoci als amics del governants; que en principi no es tradueix en cap millora substancial del servei, ni per al comerciant ni per al comprador, i en canvi, s’exigeix una pujada de taxes als comerciant totalment desorbitades, que aniran a parar a les butxaques dels premiats”

[@more@]

Albiol ha afirmat que el canvi de recinte no és l’excusa per incrementar el preu per ocupació al venedors ambulants “ si el nou recinte ha estat pagat en diners públics, no té cap sentit, més enllà del que venim denunciant com a lucre interessat, que s’haja optat per una gestió privada d’un esdeveniment comercial que mai ha necessitat de la mateixa, i no es pot justificar per part de l’alcalde de Castelló que no hi ha marxa enrere perquè l’empresa beneficiada haja guanyat un concurs, donat que no tenia raó de ser el mateix  “ no tenia cap sentit traure a concurs la gestió del mercat del dilluns, donat que no feia cap falta, i ara es demostra que només era per crear del no-res un nou invent recaptatori per a mans privades. Allò raonable seria tornar a la gestió pública, i sobre tot, abans de prendre cap decisió com aquestes, escoltar atentament el què pensen i necessiten tant els comerciants, com els compradors”

La dirigent d’EU ha lamentat que aquest tipus de discissions que ara semblen inamovibles s’hagen pres des dels despatxos, sense escoltar ni un sego als professionals “possiblement si l’equip de govern, en lloc d’escoltar els cants de sirenes dels seus amics especuladors, baixara a la realitat del dia a dia dels menuts comerciants, de la gent del carrer, decisions com aquestes tindrien més vergonya en prendre-les tant a la lleugera. Ara encara s’està a temps de rectificar, i demanem que es faça, i tot contracte es pot revocar, per un canvi de criteri polític, que a la nostra vista, i a la de la resta de comerciant, es pot aconseguir; i començar des de zero, escoltant primer als comerciants, i basent-se en el diàleg abans que en la imposició d’uns criteris mercantilistes que res tenen a veure en el model de venta del mercat de dilluns

Albiol ha volgut traslladar tot el suport de l’organització als comerciants

+ informació relacionada en aquest mateix tema a: http://marinaalbiol.blogspot.com/2007/06/eu-afirma-que-les-protestes-per-la.html

Castelló, a 19 de Juliol       de 2007 GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.