EU PRESENTARÀ UNA PROPOSICIÓ NO DE LLEI EN LES CORTS PER DESPENALITZAR LA INTERRUPCIÓ VOLUNTÀRIA DE L’EMBARÀS

Albiol recorda com l’avortament continua en el Codi Penal, i recorda el negoci de les clíniques privades.

La diputada autonòmica d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià i portaveu de l’àrea de Sanitat, Marina Albiol, ha anunciat avui la presentació d’una Proposició no de Llei (PNL) en els propers dies, davant al mesa de es Corts, per demanar avançar en la despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs.

Segons ha denunciat la diputada per Castelló, “actualment la pràctica de la interrupció voluntària de l’embaràs al País Valencià presenta un panorama que podem considerar desolador, donat que  en lloc d’anar normalitzant-se aquesta prestació en la xarxa sanitària pública – com seria  desitjable -, s’ha anat progressivament dissipant-se i fent-se cada vegada més marginal, segons e mostren les estadístiques de la pròpia Conselleria de Sanitat”.

[@more@]

Segons  Albiol,  la única resposta de l’administració per solucionar aquest problema ha estat  una privatització encoberta mitjançant el concert amb clíniques privades de l’assistència abans que del suport i la potenciació dels i les professionals progressistes de la sanitat pública.

A aquesta realitat, cal sumar el nul interès del Govern Central, on fa escasses setmanes, era el PSOE qui rebutjava, votant en contra d’una PNL presentada per IU-ICV on es proposava impulsar una llei de terminis sobre la interrupció voluntària de l’embaràs demanant les modificacions legals oportunes per despenalitzar la interrupció en las 14 primeres setmanes de gestació, donat que l’avortament continua en el Codi Penal contemplat com a delicte, atemptant per tant contra la intimitat i llibertat de les dones per decidir de manera responsable la seua maternitat”

Per eixe motiu, en la proposta ara presentada per Albiol es replega  la petició explícita de que les Corts insten al Govern Central a una modificació del Codi Penal on desaparague com a delicte la interrupció voluntària de l’embaràs. Així com legislació sanitària que garantesca el dret de la interrupció voluntària de l'embaràs a totes les dones que ho sol·liciten dins del sistema sanitari públic, mitjançant una Llei de  Terminis a la qual puguen acollir-se totes les sol·licitants de menys de 16 setmanes de gestació, o de més de 16 setmanes en cas de perill greu per la seua  salut o de possible malformació fetal.

 

També replega aquesta PNL la implantació de la interrupció voluntària de l’embaràs amb metges i metgesses no objectors en almenys un centre sanitari públic de cada Àrea de Salut, i de les interrupcions voluntàries de l’embaràs del segon trimestre en almenys un hospital d’àmbit comarcal o provincial. Possibilitant la utilització i distribució de la píndola RU-486 que garanteix un menor traumatisme físic i psíquic en les interrupcions voluntàries de l’embaràs precoces i optimitza l’assistència ambulatòria millorant l’accessibilitat a aquest servei.

 

         Albiol ha afirmat que tant PP com PSOE no han volgut avançar en aquest greu problema sanitari, per una banda pel discurs de doble moral on s’accepten les ingerències d’una confessió religiosa, i per altra, per l’enorme benefici que obtenen d’aquesta situació embolicada les clíniques privades “ si el sistema públic sanitari tractara com toca els avortaments, el negoci de molts centres privats, s’acabarien”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.