EU acusa al PP de cinisme per fer campanya contra les dessaladores, mentre aprova amb entusiasme la de Cabanes-Orpesa.

Albiol afirma que més enllà del model d’obtenció de l’aigua, PP i PSOE comparteixen el mateix model d’increment del consum.

 

La diputada autonòmica d’Esquerra Unida i Compromís, Marina Albiol, ha criticat avui durament la campanya institucional i el dur la crispació a les institucions, per una suposat rebuig a les dessaladores per part del PP  “quan eixe posicionament teòric  no es correspon quan es baixa a realitats concretes, i totes les suposades maldats de la dessalació són assumibles si hi ha pel mig l’interés immobiliari insostenible”

         Com a exemple d’aquest posicionament cínic, Albiol ha recordat com el PP, ha aprovat amb els vots en els municipis de Cabanes i Orpesa, la instal·lació en el terme municipal del primer municipi de la més gran dessaladora de les comarques de Castelló “ i en cap moment, des de la direcció provincial del PP s’ha posat cap crítica,  impediment, o valoració contrària a aquesta actuació que en teoria suposa l’apocalipsi total,

[@more@]front a les bondats infinites del transvasament de l’Ebre, segons ells. El fet d’ubicar-se junt al Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, junt a la zona LIC de les praderes de posidònia, no té cap impacte per a ells, al contrari del què passa amb la proposada per a Torrevella. En el primer cas, com és una instal·lació necessaria per permetre la continuació dels projectes urbanístics bàrbars de Marina D’or, Torre la Sal i Mundo Ilusión, és assumible, mentre que en cas de la d’Alacant, com és per al consum dels ciutadans de a peu, i els llauradors, és un invent infernal”.

         Per a la diputada d’esquerres “ el discurs de doble moral del PP, de dir una cosa i fer la contrària, no ens hauria de sorprendre, donat que sempre és el que han fet. I en concret en la polèmica sobre l’aigua, aquesta està alimentada per pur interès electoralista, i perquè de la mateixa manera que demonitzen la dessalació amb arguments inconsistent, apleguen a beneir-la quan els interessa” .

         Albiol ha afirmat que, a banda de valorar si és o no la dessalació una opció sostenible, “allò problemàtic és que tant PP com PSOE comparteixen el mateix model de desenvolupament; l’obtenció de recursos hídrics no es fa en una visió sostenible, de racionalització del seu ús, sinó ben al contrari; l’aigua s’obté per facilitar la continuïtat de grans projectes immobiliaris de destrucció del territori; els transvasament de l’Ebre era per a l’urbanisme, i copsa veure com les primeres actuacions del govern central del PSOE són dos dessaladores, en Cabanes i Moncofa, on hi ha programades grans PAI de milions de metres quadrats, en cap dels casos la seua prioritat era el subministrament dels ciutadans i agricultors, mentre, altres actuacions que segurament no generen tants beneficis a les grans empreses, com la millora de la xarxa de conducció, que actualment ocasiona més del 30% de las despesa per pèrdua de l’agua, la dotació de depuradores a les grans àrees com ara el Baix Mestrat, per assegurar la reutilització, o posar fre al drenatge de les zones humides, semblen no estar en l’agenda”. 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.