Albiol demana que els pressupostos de 2008, incloguen la creació d´una xarxa pública de centres de dia i residències geriàtriques a les comarques de Castelló

La diputada  autonòmica d'Esquerra Unida i Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, ha avançant alguna de les esmenes als pressupostos autonòmics per al 2008, que es presentaven dilluns “ tal i com apuntàvem ahir, estem davant d’uns comptes del Consell que tornen a obligar a les comarques de Castelló, i a les prioritats de la població, i que en matèries com ara el benestar social són totalment insultats per a la població.

 

         Albiol ha afirmat que només s’ha plantejat una partida ridícula per a tota la demarcació provincial, per  a la creació d’una residència de la tercera edat i centre de dia en la Gran Via de Castelló “ totalment insuficient per a la gran demanda, no només de la ciutat, sinó de totes les comarques”.

 

 La diputada d’EU ha remarcat que el legat de Blasco, que es va dedicar en exercicis anteriors a destinar ingents quantitats de diners públics als centres geriàtrics privats, és continuar ara amb la falta de noves iniciatives públiques, deixant com a única opció a la població acudir als preus abusius i inaccessibles d’aquests, en aquells escassos llocs on existeisquen,

[@more@]

i continuen carregant a les famílies en la cura i atenció a les persones malalts, provocant seriosos conflictes entre la vida laboral, i el tracte digne a les  persones majors, “per aixó, anem a proposar la creació d’una xarxa de centre de dia, on els majors puguen ser atesos per professionals durant la jornada laboral, i després poden continuar dins l’àmbit familiar, i articular aquest servei per comarques i pobles, amb la col·laboració dels ajuntaments. Així com de residències geriàtriques per aquells casos extrems on no siga suficient el servei dels centres de dia.

         Per a EU, és necessari que la cura dels majors siga un dret universal, i no l’abusiu negoci d’ara “ els amics i socis del PP han gaudit durant anys d’una política que ha alimentat la creació d’exclusives residències geriàtriques, subvencionades en diners públics, les places dels quals s’oferten a la població a preus inabastables per a la immensa majoria dels majors, multiplicant per quatre la mitjana de les pensions, amb fórmules de finançament que acaben sent un acaparament de les herències de les persones que han de recurrir a eixos serveis”

        

Albiol ha exigit també inversions concretes per desenvolupar autonòmicament la llei de la dependència, i establir serveis públics d’ajuda a domicili ,teleassistència,  atenció assistencial diürna, suport a famílies que tenen cura  de majors: programa de descans , ajuts, pensions, reduccions de taxes, personals, adaptacions d’habitatge, etc).

Les esmenes d’EU presentaran una mínim de propostes concretes, per pobles i comarques, per donar  un servei mínim a la població, a partir del qual articular una veritable política social.

        

Castelló , a 31 d’octubre   de 2007 GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.