Albiol ” els pressupostos autonòmics obliden Castelló, i tornen a ocultar les mancances baix dades genèriques”

EU afirma que el PP no dóna resposta a les prioritats de la població.

 

La diputada autonòmica d´Esquerra Unida i Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, ha fet avui una primera valoració dels pressupostos autonòmic del 2008, presentats ahir per la Generalitat " de nou, veiem uns comptes presentats per pura exigència normativa, però sense pretensió de solucionar els problemes reals de la població, els quals queden de nou ocultats baix les xifres i partides genèriques que s´empren per no adquirir compromisos reals"

         Segons Albiol " com sempre, una cosa és el que pressuposten, i un altra, el compliment real d´eixe pressupost, que veiem, any rere any, com les principals partides que en exercicis anteriors ja acaparaven grans quantitats de diners, es tornen a presentar sense cap avanç significatiu, per tant, la irrealitat dels comptes continua sent la mateixa".

[@more@]

La parlamentària d´EU ha afirmat que entre aquest exemple d´opacitat està tot l´àrea d´ensenyament " baix partides genèriques, pressuposen per al 2008 poc més de quatre milions d´euros a la construcció i reforma de centres de primària i secundària de tota la província, sense especificar en quins municipis, ni fer cap proposta concreta, fet pel qual, no es podrà saber les pretensions de cara al proper exercici per als pobles que estan patint les principals mancances, ni quins superan  el barraquisme i quins es tornaran a quedar en la cua de les inversions"

         Idèntic problema, segons EU, és el que s´afronta amb la reforma dels centres d´atenció primària " l´estat dels centres d´atenció primària o ambulatoris de la majoria dels pobles, es troben en un estat de conservació molt insuficient, per la desatenció que s´arrossega des de fa anys, i per contra, ho engloben tot dins d´una partida a totes llums insuficient per donar resposta a l´actaul problemàtica".

         Albiol també ha trobat a faltar inversions en serveis socials " a banda de ridícules inversions a Castelló i Atzeneta, cap residència geriàtrica ni centre de dia de gestió pública per a tota la resta de demarcació provincial de Castelló. Tampoc es destaca cap inversió en recuperació i manteniment del patrimoni arquitectònic, històric a banda de insignificant menudes actuacions disperses "segurament es gastaran més en els sous dels neo-nazis contractats per a la Ciudad de las Lenguas, que en cultura i patrimoni per a tota la província

         També s´han trobat a faltar inversions com ara en depuradores " de nou, ni Vinaròs, Benicarló, Peníscola ni Alcalà voran solucionat els vessament d´aigües fecals al mar, pel qual l´Estat Espanyol ha estat sancionat per la UE", tampoc hi ha inversions en Ferrocarrils de la Generalitat per a Castelló, ni en rescatar el peatge de l´AP7, i la major part de les inversions en infraestructures, són reiteracions d´incompliments"

         Albiol ha lamentat la manca de compromís del PP amb Castelló " de nou es demostra que el pes de Fabra en el Consell només és gastat per als seus assumptes i negocis particulars, i no per arrossegar més inversions a Castelló", i ha anunciat la presentació d´esmenes per demanar més inversions concretes en una vertebració del territori i polítiques socials.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.