Albiol du a les Corts les emissions pro-nazi de Josety i Gimeno, i demana al PP una resposta contundent

EU afirma que mentre es persegueix i castiga a TV3, s´està subvencionant amb sous públics als artífex d´una televisió ilegal pro-nazi.

        La petició que ahir feia la diputada autonòmica d´Esquerra Unida i Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, al PP d´una reacció destituint a l´assessor de la Ciudad de las Lenguas, Josety, per la seua televisió il·legal pro-nazi, ha aplegat formalment a les Corts Valencianes, on Albiol demana mesures contundents contra Josety, i contra el Conseller Delegat de Castelló Cultural, Jose Luis Gimeno, exalcalde de Castelló.

         Segons Albiol " cal recordar que les instal·lacions on emet aquesta televisió il·legal pro-nazi són de Gimeno, qui per tant, dóna cobertura a aquest activitat il·legal feixista, i  és precisament l´ex alcalde de Castelló qui ha col·locat com assessor personal seu a aquest menyspreable personatge, cobrant de les arques públiques un sou exagerat, per assessorar-lo en un projecte virtual del qual es desconeix cap utilitat.

[@more@]Cal recordar que el PP es nega a fer públic quan cobra tant Gimeno com Josety per aquest càrrec; quantitat segurament escandalosa, que podria estar ajudant a finançar una televisió ilegal de contingut perseguible per la llei, com és apologia del nazisme, del genocidi..etc".

         La diputada d´EU ha animat al PP a emprendre una creuada contra aquest televisió il·legal a l´altura, com a mínim, de la que han fet contra TV3 " costa entendre que perseguisquen i multen a qui emet amb fins culturals una televisió de qualitat i d´ample suport ciutadà com és TV3, i estiguen al mateix temps sense reaccionar, i subvencionat als promotors d´una televisió il·legal, que emet continguts reprovables; esperem que la seua resposta siga exemplaritzant, i acomiade a aquest dos personatges indignes d´estar cobrant de les arques públiques, més quan la funció per la qual suposadament cobren, continua després d´anys en la més absoluta virtualitat"

Albiol ha demanat al Consell que sancione als promotors d´aquesta empresa il·legal, i igualment, a la Conselleria de Cultura que rescindisca la contractació de Gimeno i Josety " un projecte cultural públic no pot estar en mans de qui fa apologia del nazisme". Igualment, la diputada d´EU ha demanat a la conselleria que explique quin criteri segueix per contractar als assessors i demés personal per a les empreses públiques, si creu apropiada aquesta Conselleria que una persona sense capacitat intel·lectual i de tendències pro-nazi, assessore al Conseller delegat de Castelló Cultural, o que faça pública quina titulació té l´assessor del conseller delegat de Castelló Cultural per ocupar eixe càrrec.

 

La parlamentària d´EU ha remarcat que l´exalcalde de Castelló és igualment responsable d´aquesta iniciativa " sabiem de les inclinacions extremistes de Gimeno; no de bades, el seu polèmic llibre "Las calles de Castellón", era una exaltació del franquisme més insultant, amb argumentacions revisionistes i justificació de la barbàrie i de l´alçament militar. Ara veiem com els milers d´euros que se li paga mensualment poden estar servint per què ell i el seu soci, monten una televisió feixista il·legal; Gimeno no pot continuar ni un segon més al front d´una empresa pública, i menys, de l´àmbit de la cultura

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.