EU demana al Consell una partida per a un centre de dia en Nules

La conselleria contesta que no té ni pressupost ni terrenys cedits, i Albiol anuncia esmenes per dotar als pobles de Castelló de centre públics per a majors.

 

 

La pregunta escrita presentada per la diputada autonòmica d´Esquerra Unida i Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, respecte a la construcció d´un centre de dia a la localitat de Nules, ha tingut una resposta per part del Conseller de Benestar Social, text que adjuntem, en ella, es diu textualment " En l´actualitat, no hi ha previsió pressupostària per a construir un centre de Dia pera persones majors al municipi de Nules. Tampoc consta en esta Consellera de Benestar Social, la disponibilitat formal de terrenys per part de l´Ajuntament per a allotjar l´anomenat centre".

[@more@]

Albiol ha anunciat que la formació, vista la resposta de la Conselleria, presentarà una bateria d´esmenes als pressupostos autonòmics de 2008, on es demanarà una partida específica per a la construcció d´un centre de dia de gestió i titularitat íntegrament pública, a Nules, promesa que es ve diluint any rere any, per la manca de pressupost autonòmic, i perquè l´ajuntament tampoc mou peça respecte a la cessió d´un espai adient,

En aquest sentit, el regidor d´EU a Nules, Sixto Salvador,  ha recordat que "l´ajuntament deu habilitar els terrenys necessaris per al Centre de Dia de forma immediata i el govern valencià deu respondre urgentment. No es poden permetre més retardaments ni més excuses de mal pagador. Nules necessita des de fa temps un Centre de Dia de gestió pública per als seus majors. Cal recordar que l´actual equip de govern de l´ajuntament de Nules ha rebutjat l´antic escorxador (edifici rehabilitat i sense ús des de fa prou anys) com a possible ubicació del centre de dia, però sense plantejar cap alternativa, la qual cosa condemnava el projecte a la indefinició més absoluta i a no realitzar-se en el curt termini. En eixe sentit, EU va presentar fa dos mesos una moció al ple de l´ajuntament demanant que es buscara un solar adient i es cedira a la Conselleria per a tal fi; aquesta moció, tot i els vots en contra del PP, va ser aprovada per la  majoria de l´oposició, i a hores d´ara, encara no es coneix cap gestió per part de l´ajuntament al respecte.

         Amb la petició per part d´EU d´incloure en els pressupostos una partida específica per a Nules, es pretén assegurar que un cop cedit l´espai, no hi haguen més excuses per començar les obres " no podem permetre que es postergue encara més"

         Albiol ha anunciat que la formació presentarà un seguit d´esmenes als pressupostos autonòmic en les partides de Benestar Social, exigint la creació d´una xarxa de centres de gestió i titularitat íntegrament pública que donen servei a totes les comarques de Castelló, així com de residències geriàtriques "els únics centres impulsats pel PP han estat negocis privats que han gaudit de la cessió de sols dotacionals i ajuts públics, per montar uns negocis privats de preus astronòmics on la immensa majoria de la població no pot accedir"

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.