EU EXIGEIX AL PP COMPLISCA LES PROMESES, I PARALITZE L’ABOCADOR DE LES COVES.

Albiol recorda com el Conseller de Medi Ambient, i Carlos Fabra, van assegurar que no es faria cap abocador a les Coves, mentre ara continua la seua tramitació.
 
 
La resposta donada per la Conselleria de Medi Ambient  a la pregunta sobre els projectes d’incineradores i abocadors a les comarques de Castelló, feta en el seu dia per la diputada autonòmica d’Esquerra Unida, Marina Albiol, la qual es pot consultar a http://entescnpremsa.bloc.cat/post/3111/186084 , o ocasionat que es torne a reobrir la caixa dels trons en el municipi de les Coves de Vinromà, després d’assegurar el departament competent, que la tramitació de la planta de residus tòxics i perillosos projectats a aquest terme municipal, no és que s’haja aturat tal i com es va prometre, sinó que es tramitat a pas agegantats.

[@more@]

La proximitat a les eleccions municipals i autonòmiques va ocasionar que el PP, en boca del propi Conseller d’aleshores Territori, i destacats dirigents del PP com el president de la Diputació Provincial, Carlos Fabra, reiteraren públicament que el projecte no tirava endavant, en un clar intent de desmobilitzar a la comarca que s’oposava a aquest i altres iniciatives semblats. La plataforma contra l’abocador va aconseguir un canvi en l’alcaldia, i ara, mesos després, la promesa del PP queda de nou al descobert com una més de les múltiple mentides abocades en periode electoral, i de fet, el o DOGV trau ara  a exposició pública el Projecte de Reparcel·lació Forçosa d’eixe polígon, pas previ a autoritzar la instal·lació d’aquest abocador en la zona.
 Albiol ha tornat a dur el polèmic cas a les Corts Valencianes, on per mitjà d’una iniciatvia parlamentària es demana a la Conselleria que explique quines accions  ha dut a terme per assegurar, tal i com va prometre, que no es duria a terme aquest abocador, i igualment, ha reclamat que explique quines mesures pensa adoptar per aturar la tramitació d’aquesta planta de residus tòxics i perillosos, a la qual s’oposa gran part de la comarca, així com la majoria de l’ajuntament d’aquest municipi.
         Per a  la parlamentària d’esquerres, la gravetat de l’assumpte gravita en el fet de que la suposada rectificació del PP en la seua política de residus, resumida en fer les comarques interior de Castelló en l’abocador de tòxics i perillosos de bona part de l’Estat, acompanyat d’incineradores, es demostra es va fer només de cara a les eleccions municipals i autonòmiques “ara, en quatre anys per davant, poden consumar els seus plans de fer el nostre interior un gran femer, per aixó cal seguir alerta tots els moviments al respecte que es puguen fer, i evitar que alcaldies extremadament dòcils, accepten aquest tipus de projectes, totalment evitables amb un canvi en la política de generació i tractament de residus”.
         Albiol ha mostrat el seu suport a l’equip de Govern de les Coves “ l’alcaldia ja sabia que s’anava a vore’s amb aquests problemes, després de tot el que havia deixat a mig fer el PP, per això, oferim tot el nostre suport per entre tots intentar aturar definitivament aquesta amenaça per al futur d’aquest municipi i la resta de la comarca”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.