Albiol demana explicacions al Consell, pel delicte ecològic del vial Castelló-Benicàssim al paratge del Molí de la Font.

Albiol demana explicacions al Consell, pel delicte ecològic del vial Castelló-Benicàssim al paratge del Molí de la Font.

 
EU considera que l’ocultar les zones a protegir quan s’afecten a obres públiques, és la marca de la casa del PP .
 
Després que el grup conservacionista GECEN fera pública que  l'Institut de Medicina Legal haja remés als Jutjats un informe en el qual s’assegura que la cova el Molí de la Font, al terme municipal de Castelló,   es tracta d'un paratge catalogat i protegit , el qual ha estat malintencionadament omés de l’Estudi d'impacte ambiental del nou vial Castelló-Benicàssim, i no se l’ha tingut en compte tot i la normativa autonòmica específica per a la protecció de cavitats, Esquerra Unida ha dut el tema a les Corts Valencianes.
         Segons l’informe, el nou vial suposa un greu risc a  per l'existència, i actual estructura, de la cavitat denominada del Molí de la Font, afectant a espècies de ratpenats en perill d’extinció, que poden desaparèixer per aquesta actuació de l’administració, fet que posa en evidència que s’ha comés clarament un delicte ecològic per part de l’administració, que ha permés que el via passés justament per damunt d’aquesta cova, afectant greument a l’habitat de les espècies a protegir.

[@more@]La diputada d’Esquerra Unida i Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, ha demanat, per mitjà de sengles preguntes parlamentàries a les Conselleries de Medi Ambient, i Infraestructures   explicacions per aquest greu incident “de nou, veiem com una obra pública anteposa altres criteri als d’obligat compliment, com és la protecció de zones de valor ambiental, malauradament no estem en un cas nou, donat que existeixen precedents tristament coneguts, com del vial Cabanes-Orpesa, on ja veiem com l’administració pública obvia les seues obligacions, i quan apareix una cavitat, o espècie en vies d’extinció amenaçada pel projecte, en lloc de modificar-lo, compatibilitzar-lo, o buscar alternatives, s’opta, premeditament, per obviar i silenciar en els propis Estudi d’Impacte Ambiental, i per tant, també en les Declaracions d’IA, l’existència d’aquests indrets de gran valor.

         La parlamentaria d’EU ha advertit que els tribunals, després de l’informe eco toxicològic, no tenen més eixida que imputar la comissió d’un clar delicte ambiental als responsables de les Conselleries de Medi Ambient, i d’infraestructures “ certes obres públiques poden ser d’interés general, o de vital importància per al desenvolupament del territori,  però de cap manera es poden anteposar traçats o projectes que poden tindre alternatives.
         Per a la diputada d’esquerres, aquest fet suposa un greu precedent i avís “ l’administració és el principal enemic de la protecció del nostre entorn, i han de ser les entitats conservacionistes qui actuen contra les pròpies Conselleries, quan aquestes, que haurien de ser el garant de tot el nostre patrimoni natural, actuen de manera irresponsable causant greus danys” 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.