EU demana ampliar la baixa per maternitat fins als 6 mesos per assegurar la lactància materna.

Albiol presenta una proposició no de Llei coincidint amb la celebració a Castelló del dia mundial sobre la lactància materna.

 

               La campanya de recollida de signatures a nivell de tot l’estat per dur al Congrés una Iniciativa Legislativa Popular, per ampliar la baixa de maternitat als sis primers mesos de lactància, serà duta  igualment a les Corts Valencianes, gràcies a una Proposició no de Llei presentada avui mateix per la diputada autonòmica i portaveu de sanitat del grup parlamentari d’Esquerra Unida i Compromís pel País Valencià, Marina Albiol.

                   Aquesta PNL demana a les Corts Valencianes posicionar-se a favor d’estendre la baixa per maternitat als sis mesos, i insta al Govern Central a legislar en el mateix sentit, tot açó, en el mateix dia que l’associació Mamare ha convocat un acte a partir de les 17:30 a la Plaça Pescateria, celebrant el dia mundial de la lactància materna.

[@more@]

En la proposició no de llei presentada per la parlamentària d’esquerres, es recorda com organitzacions  com UNICEF o l’Organització Mundial de la Salut (OMS), venen defensant des de fa anys que la  llet materna és el millor aliment que pot rebre el bebè durant els primers 6 mesos de vida, i el consens entre la comunitat sanitària al respecte és total.          El seus efectes beneficiosos són donats no sols per la seua composició, sinó també per la seua capacitat d'aconseguir un correcte desenvolupament  afectiu, familiar i social. Als efectes positius de la Lactància Materna contra mobilitat infantil, la mortaldat, contra malalties cròniques, així com els beneficis pel desenvolupament intel·lectual i motor del nadó , cal sumar-ne altres com ara els que comporta sobre la salut materna, o altres econòmics”

 

         L'aparició de productes dietètics capaços de substituir amb èxit a la lactància

materna i, els canvis sociològics que es van produir en la societat postindustrial, van ocasionar el progressiu abandó de la lactància maternal als països desenvolupats a partir dels anys 40 del segle passat. I encara avui en dia, tot i el reconeixement dels avantatges de tot tipus de l’alimentació dels bebès amb la llet materna front a la industrial, la conciliació de la vida laboral amb la maternitat continua sent molt complicada, al no cobrir les baixes per maternitat els sis primers mesos de vida del nadó, tal i com recomana l’OMS.

 

               Albiol ha afirmat que ampliar la baixa per maternitat als sis mesos seria un avanç grandíssim de cara a cobrir el temps recomanat per a la lactància  materna “ mesures com aquesta són necessàries per conciliar la maternitat amb la incorporació de la dona al mercat laboral”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.