EU-Cabanes denúncia que l’ajuntament retira la gestió de l’aigua a FACSA, per donar-li-la a Marina d’Or

Mulet afirma que el PP està convertint l’ajuntament en una simple oficia del grup empresarial
 
El regidor d’EU a l’ajuntament de Cabanes, Carles Mulet, ha denunciat que en el ple ordinari a celebrar-se demà, el PP du la proposta de retirar-li la gestió  del servei públic d’abastiment de l’aigua a l’empresa FACSA, per signar un conveni amb Jesús Ger, propietari de Marina d’Or, per a que siga la mateixa empresa que desenvolupa el polèmic PAI Torre la Sal, la que gestione el subministrament hídric.
        La cronologia dels fets, segons EU, ve des del principi de la tramitació del PAI, on Facsa, empresa que té la concessió del subministrament hídric al municipi, va advertir que el PAI no tenia garantida l’aigua per la seua complexitat; cal recordar com la Conselleria de Medi Ambient va condicionar l’inici de les obres del PAI a tindre resolt i en funcionament tant la dessaladora com la depuradora, cap d’elles realitat a hores d’ara, i malgrat aixó, en agost de l’any passat, en contra del que estipulava la DIA; es van concedir les llicències.

[@more@]  Facsa va advertir que era inviable a hores d’ara garantir l’aigua, donat que ni la dessaladora era un realitat, i els aqüífers de la zona estaven sobre explotats. Les preses de l’empresa en obtindre les cèdules d’habitabilitat, ocasionen les pressions per  tancar en fals els permisos d’aigua; tot i vulnerant la pròpia legalitat, donat que les llicències d’obres també condicionaven el donar les cèdules d’habitabilitat a tindre desenvolupat tot el PAI, i en l’actuat, es preveu donar llicències d’ocupació a les instal·lacions acabades, en qüestió de setmanes.

        Com Facsa no entra al joc de l’empresa Marina d’Or, l’equip de govern de l’ajuntament de Cabanes, encarrega, digitalment, un informe a un professor de la UPV, Francisco-Javier Compamy Carretero, conegut per semblants aventures,  per tindre una justificació “tècnica” de la decisió política que es vol prendre, i aquest, fa l’informe a la carta, que serveix ara d’argumentari per al PP, obviament, pagat amb els diners de tots els veïns.
        Argumentant que FACSA només tenia concedit l’abastiment d’aigua al municipi, i no a les actuacions urbanístiques del litoral, i com “ l’agent urbanitzador acredita disposar de dessaladora pròpia legalitzada i amb instal·lacions que permeten cobrir sobradament el servei fins que s’implante la dessaladora que està promovent l’Estat” es signa un conveni amb el propi promotor del PAI per a que per mitjà de la seua pròpia dessaladora, siga qui gestione el subministrament d’aigua a tot el PAI, mancomunant el servei amb el veí ajuntament d’Orpesa.
        Segons el conveni que eixirà demà endavant gràcies a la majoria absoluta del PP; serà el propi Jesús Ger, qui s’autoritzarà i dotarà d’aigua per al seu PAI, per mitjà de la seua pròpia dessaladora, que fins ara desconeixíem, i serà, durant cinc anys, qui cobrarà als propis subministrats tots els serveis, canons i consums d’aigua.
        El regidor d’EU, ha remarcat que aquest nou despropòsit és un pas més cap a l’abisme que la ceguera del PP local està duent a l’ajuntament “ estem davant un previsible nova batalla legal per part de Facsa, amb tota la raó del món, per de nou, haver transformat a tot l’ajuntament en una simple oficina de Marina d’Or; on aquells tècnics que no comulguen amb els projectes, i els xanxullos de l’empresa, són tirats al carrers i entren en nòmina de l’ajuntament vells col·laboradors de l’empresa, o, aquelles empreses que no comulguen amb Marina d’Or, es queden sense les concessions, i se li donen directament aquestes al grup de Ger” .
        Mulet ha valorat que la cessió de la gestió del subministrament d’aigua al PAI s’ha accelerat i s’ha violat la concessió a Facsa, per poder concedir llicències d’ocupació de residència, on l’informe i acció de l’empresa que gestione l’aigua serà determinant “ Facsa no volia permetre actuacions il·legals, i la única manera d’aconseguir-ho era robant-li a l’empresa eixa concessió, per quedar-se-la el propi empresari interessat, i de nou, aquest robatori es fa amb guants blancs, en informes d’amics de  per mig, pagats amb diners públics”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.