EU afirma que els pressupostos Generals de l’Estat per Castelló són de nou decebedors.

Albiol lamenta que les grans inversions vagen encaminades pel benefici dels projectes especuladors, i no s’invertisca en rodalies o rescatar l’Ap7.
 
EU a Castelló a criticat aquest matí la proposta de Pressupostos Generals del l’Estat per a 2007 referents a aquestes comarques. En boca de la diputada autonòmica d’Esquerra Unida i Compromís pel País Valencià, Marina Albiol “ sense entrar a valorar que aquests disminuisquen en els totals, lamentem que es continue apostant per projectes destinats a la destrucció del territori, i per contra, continuen negant inversions necessàries com són el rescat de la gratuïta de l’AP7, o la dotació de rodalies al Baix Maestrat, així com actuacions com el desbloqueig de la N-232 en el polèmic Port de Querol.

[@more@] Segons Albiol, el gros dels pressupostos per a les comarques de Castelló se l’endu les dos dessaladores, la de Moncofa (10,6 milions d’euros), i la de Cabanes-Orpesa (6 milions d’euros) “ com venim denunciant, els diners dels contribuents distribuïts per mitjà dels pressupostos públics, no van a parar a inversions necessàries i demanades per la pròpia població, sinó que es malgasten en actuacions destinades a fer possible i permetre la consumació de projectes urbanístics depredadors del territori; tant en el cas de Moncofa, com en el de Cabanes-Orpesa, la única justificació a aquestes inversions són els grans PAI, i eixa inversió per a les mans privades, s’haurà de pagar amb diners de tots i totes”

         Igualment, la parlamentària d’EU ha criticat que es continue apostant per la mateixa política ferroviària del PP “ de nou, tota la inversió en ferrocarrils, no només  al nostre territori, sinó a la resta de l’Estat, es destina a un tren com l’AVE; i al mateix temps desapareixen les inversions en les rodalies; de nou, tornen a oblidar la connexió de Castelló amb Vinaròs”
         EU lamenta també l’escàs impuls de l’executiu central a complir les sues pròpies promeses “ des de fa anys estan prometent la compra, per part del Ministeri de Medi Ambient, de terrenys litorals de valor ambiental amenaçats per la construcció especuladora en la costa, però a l’hora de la veritat, no s’ha actuant en aquest sentit a Castelló, on al contrari, ajuden a que els projectes més devastadors tiren endavant amb les dessaladores”. Estem segons la formació, davant d’uns pressupostos novament decebedors “tornen a oblidar Castelló, com en anteriors exercicis, tant els Governs de Zapatero com d’Aznar, on totes les actuacions referides a Castelló semblen les molles de pa de les grans inversions generals, quan no, com en el cas de la presó d’Albocàsser, qeu serà la gran fita de Zapatero vers les nostres comarques, un càstig”
         Albiol ha censura que l’executiu central practique igualment el clientelisme partidista “ de nou, com fa el PP a la Diputació o al Consell, els pobles que més inversions concretes reben, són els governats pel PSOE, una manera d’administrar els diners públics totalment incorrecta”
 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.