EU-CS TRIARÀ AQUEST DIVENDRES A LA SEUA NOVA DIRECCIÓ LOCAL

L’excoordinador local, Carmelo Garcia, defensarà una proposta de resolució demanant mesures de diàleg per superar la crisi interna d’EUPV i de Compromís.
 
Els mals resultat de les eleccions municipals, on Esquerra Unida va tornar a quedar-se sense representació institucional a l’ajuntament, va ocasionar que l’anterior coordinador local, i candidat a l’alcaldia, Carmelo Garcia, presentara la seua dimissió de manera irrevocable, acció que van secundar bona part dels membres del Consell Polític, la direcció local d’EU, la qual, des d’aleshores, ha vingunt funcionant en funcions de manera transitòria.
Després de la parada dels mesos estivals, el propi Consell Polític ha convocat, per al proper divendres dia 28, a les 20:30, una assemblea a tota la militància de la ciutat de Castelló, per triar al nou Consell Polític, el qual, immediatament, triarà entre els seus membres al nou coordinador o nova coordinadora d’EU a Castelló.
L’assemblea també serà l’encarregada d’elaborar un nou pla de treball per al curs 2007-2008, pel qual es pensa reemprendre l’activitat de cara a la recuperació de l’espai perdut electoralment.

[@more@]L’anterior coordinador d’EU, Carmelo Garcia, defensarà en l’assemblea una proposta de resolució per a ser elevada als àmbits superior del partit, en la qual es demanen mesures per a superar la crisi interna que aquests dies està passant tant EUPV com Compromís pels País Valencià.

Adjuntem la proposta de resolució presentada per Carmelo Garcia:
PROPOSTA DE RESOLUCIÓ
Donada la crisi oberta o latent que hi ha actualment en el grup parlamentari del Compromís, l'Assemblea local de Castelló d'EUPV analitzant els resultats electorals de les passades eleccions autonòmiques i locals i constatant:
1r)- El Compromís en la ciutat de Castelló ha obtingut més vots en les autonòmiques que EUPV en les municipals i el BLOC en les municipals. Encara que no ha aconseguit sumar tots els vots possibles i per separat d'EUPV i BLOC si que ha tingut més vots que estes organitzacions per separat i pel seu compte. Cal tindre en compte que el PP en la ciutat de Castelló va tindre 3000 vots menys que el PP en les autonòmiques (efecte Carlos Fabra?).
2n)- El Compromís en tot el País Valencià ha obtingut prop de 200.000 vots de gent que ha apostat per una opció diferent del PP i al PSOE.
3r)- No s'ha aconseguit llevar-li la majoria absoluta al PP a pesar de portar 12 anys en el poder i a pesar de tindre una forta crisi interna.
4t)- Encara que el Compromís es va tancar un poc tard ha sigut capaç de trencar el bipartidisme a què estàvem abocats al País Valencià.
5t)- A nivell local, a pesar de tindre a favor els 16 anys de govern del PP i el seu desgast, el cas Fabra, la candidatura del PSOE, el canvi de cap de cartell del BLOC, l'anar junts amb altres forces locals, a pesar de tot això a favor hem aconseguit menor percentatge de vots que en les eleccions locals de 2003, i ens allunyem més encara de tindre representació municipal, la qual cosa fa que la pressió cap al vot útil siga molt major.
6t)- Atés que com a força política tenim un sector de suport que es mou en funció d'aspectes generals d'EUPV i de IU i donada la crisi del grup parlamentari del Compromís, pensem que donar una eixida que responga al que ens han votat prop de 200.000 valencians és bàsic per a reprendre i consolidar una opció diferent del PP i al PSOE.
7m)- En data hui s'han plantejat solucions internes en el grup parlamentari del Compromís, per part de la direcció d'EUPV, per part del Consell Polític i del Consell Nacional, el resultat final del qual no ha aconseguit recompondre la situació per a la que prop de 200.000 valencians ens van votar.
PROPOSEM:
Atés que les solucions a nivell orgànic intern d'EUPV pareixen esgotades que es cremen els següents cartutxos, en el termini més breu possible:

A)- Reunió extraoficial dels representants de totes les tendències i grups dins d'EUPV que per unanimitat acorden una eixida raonable a la crisi i posteriorment siga referendada pels òrgans oficials.

B)- Si no s'ha fet, fer una reunió a nivell de País Valencià del Compromís on altres forces minoritàries (Verds, I.R., …etc.) que formen el Compromís podrien aportar possibles solucions a la crisi i posteriorment esta siga referendada pels òrgans oficials.

C)- Realitzar una reunió amb intermediaris externs al País Valencià i acceptats per totes les parts i l'acord siga posteriorment referendat pels òrgans oficials d'EUPV.

Totes estes actuacions han d'anar encaminades a recompondre la situació del grup parlamentari del Compromís tal com ens han votat prop de 200.000 valencians.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.