EL CONSELL RECONEIX LA IL•LEGALITAT DEL PAI TORRE LA SAL DE CABANES, I DEMANA ANULAR LES LLICÈNCIES CONCEDIDES, I PER TANT ATURAR LES OBRES.

 

 

 

 

 

foto d'aquesta mateixa setmana de les obres del PAI

 

torrelasal001.pdf

clica sobre l'enllaç per vore el document 

EU AFIRMA QUE AQUESTA DECISIÓ ACORRALA MÉS A L’ALCALDE DEL MUNICIPI, AL RECONÈIXER LA SEUA PREVARICACIÓ, TAL I COM HAN DENUNCIAT VEÏNS DE LA LOCALITAT.

 

Esquerra Unida de Cabanes i la Ribera, i varis veïns afectats pel PAi Torre la Sal al municipi, atorgat a l’empresa Marina d’Or, venien denunciat des de feia mesos com l’ajuntament estava concedint de manera il·legal permisos d’obres per començar aquest PAI, tot i no complir-se els condicionants previs.

         Així, en juny de 2006 , en diverses reunions de Junta de Govern, el PP es dedica a concedir unes llicències d’obres totalment il·legals. Això provoca que alguns veïns enceten la via legal denunciant a l’alcalde per prevaricació. Ara, és la pròpia Conselleria de “Territori” ( ara partida en Medi Ambient i en Urbanisme), qui dóna la raó a les denúncies i posa més contra les cordes a l’equip de govern, al reconèixer la il·legalitat de la concessió de les llicències, i demanar l’anulació de les mateixes, i per tant, la paralització de les obres de facte.

[@more@]

En l’escrit de la Conselleria que adjuntem, es recorda com quan s’atorga el 14 de desembre de 2005 la Declaració d’Impacte Ambiental del PAI, es determina, com condicionant previ al desenvolupament de les obres, que deurà construir-se una dessaladora, i també que la depuradora per tractar les aigües residuals haurà d’estar executada, i tot això ha d’estar en funcionament abans d’iniciar la urbanització del sector. Cap d’aquests condicionats s’estaven complit, i malgrat això, es va acordar concedir llicències per començar la urbanització, les primeres d’elles van ser les que fa referència la Conselleria, de juny de 2006, però a aquestes cal sumar les que va concedir posteriorment, i de manera accelerada abans de les eleccions municipals de maig de 2007; on en pocs dies es concedeixen prop de 700 llicències per a noves vivendes, tot i ser coneixedors de la il·legalitat.

         L’escrit, amb  registre d’entrada a l’ajuntament de Cabanes en data 18 de juny, la Conselleria qualifica de greu l’ incompliment de la llei per part de l’equip de govern, i dóna un termini màxim d’un mes ( que per tant, expirava el 18 de juliol), per anular les llicències concedides en 2006, les quals es tracta d’edificis en avançat estat de construcció. Des del grup municipal d’EU s’ha informat que no es té constància que l’ajuntament haja fet cas d’aquesta petició taxativa, i que per tant, possiblement la Conselleria s’haja vist impulsada, tal i com adverteix en l’escrit, a impugnar els acords per la via del Contenciós Administratiu.

         El regidor d’EU en el municipi, Carles Mulet ha remés avui mateix una nova queixa davant la Conselleria, informant-li referent a aquest escrit, que durant el mes de maig de 2006 es va procedir a atorgar noves llicències, que tornarien a incurrir en l’incompliment greu de la normativa, i per tant, caldria igualment demanar la seua anulació.

         Mulet ha afirmat que aquest nou incident administratiu podrà ser una prova determinant per a condemnar per prevaricació a l’alcalde del municipi, contra el qual s’instrueix un cas per denuncies de particulars afectats “ la pròpia Conselleria del PP dóna la raó als denunciats, deixant clar que les obres són il·legals, per tant, la decisió d’alcaldia, que coneixia la il·legalitat de concedir les llicències, no és només un fet aïllat en juny de 2006, sinó que s’ha repetit, sent conscient de la prevaricació que suposava, els dies 3, 14 i 24 de maig de 2007”

        

 

 

 

Mulet ha afirmat que estem davant d’un fet molt greu i sense precedents, que posa a l’empresa Marina d’Or fregant tots els marges ètics possibles, en el punt de la fallida quan no de l’estafa “ després de que també el Consell reconega la il·legalitat de les obres de les Amplàries, i ara del PAI Torre la Sal, totes les vivendes que està venent en l’actualitat en l’empresa es troben fora de la llei, per tant, cal advertit molt seriosament als possibles compradors a aquesta empresa, que corren el perill de vore’s en la més absoluta estafa”

         El regidor d’EU ha afirmat que l’alcalde de Cabanes pot començar a vore com la terra se li desplaça de baix dels propis peus, i el seu joc brut de prevaricar i prendre decisions temeràries per beneficiar a aquesta empresa, acabarà passant-li factura “confiem en una ràpida inhabilitació per a càrrec públic d’aquest personatge, i la resta de còmplices de la Junta de Govern municipal”

Més informació sobre el tema a : http://entescnpremsa.bloc.cat/post/3111/143331

 

 

http://entescnpremsa.bloc.cat/post/3111/171347

 

Castelló, a 30 de juliol       de 2007

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.