ALBIOL DEMANA AL CONSELL AMPLIAR ELS HOSPITALS PÚBLICS FINS APLEGAR ALS MÍNIMS DE LLITS PER PACIENT ÒPTIMS

EU  DEFENSA UN PLA DE XOC, PER SUPERAR L’ACTUAL SITUACIÓ ON EL  PAÍS VALENCIÀ CONTINUA A LA CUA DE  llits per habitants.

 

La diputada autonòmica d’Esquerra Unida- Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, ha anunciat la presentació d’un seguit d’iniciatives parlamentàries per superar l’actual situació de precarització en el sistema sanitari públic, que premeditament ha impulsat el PP “ gràcies a la gestió del PP en sanitat, totes les grans promeses electorals en la matèria  de fa quatre anys, s’han transformat en ser a hores d’ara, en ser la comunitat autònoma que gaudeix d’un assistència pública sanitària més precària”

         Albiol ha recordat que si bé l’Estat Espanyol dista molt de les xifres de llits per habitants que estima com òptima d’Organització Mundial de la Salut (OMS), que és un ràtio de 8 a 10 llits en hospitals per cada 1000 habitants, xifres a les quals sí apleguen altres Estats de la Unió Europea ( per exemple, la ràtio en Alemanya està en 9 per mil), en el cas del País Valencià, la situació és alarmant.

[@more@]

         Si la mitjana de l’Estat està en un 3,5 quatre punts i mig  pel que recomana l’OMS; la mitjana del País Valencià és el 2,63, i la demarcació de Castelló és on més pèssimes són les xifres, quedant-nos només en un 2,5;  5,5 punts per baix del mínim que recomana l’OMS. Sent més escandalós el fet que en aquestes estadístiques també es comptabilitzen els centres privats. En els cinc hospitals públics de Castelló, només existeixen poc més de 1280 llits, per a una població que va creixent a passos agegantats.

La candidata d’esquerres, ha remarcat que aquest problema anirà a més si no hi ha un canvi radical de la política sanitària “ la nostra població es multiplica any rere any, i l’administració no inverteix en els centres públics; mentre es dedica a subvencionar aventures privades com els convenis de l’Hospital Provincial, es posen tot els entrebancs possibles a la creació de nous centres, com l’Hospital Comarcal de la Vall d’Uixó” .

         En eixe sentit, Albiol ha demanat, per mitjà de diverses proposicions no de Llei,  l’ampliació dels actuals 5 hospitals públics ( General, Provincial, Magdalena, de la Plana i Comarcal de Vinaròs), amb la creació del Comarcal de la Vall d’Uixó, la millora del centres d’atenció primària dels municipis amb mancances, i destinar tots els recursos públics a millorar aquesta xarxa, en lloc de destinar-los a convenis amb privats “cal aplegar fins al 8 llits en centres públics per 1000 habitants”.

            La diputada d’EU ha afirmat que la formació exigirà que a tot el territori valencià s’apleguen a les xifres mínimes exigides des de l’OMS “ la solució és ben fàcil, deixar de finançar al sector privat, i destinat tots els diners a millorar i ampliar la xarxa existent”.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.