EU EXIGEIX AL CONSELL MESURES PER PROTEGIR LES COLÒNIES DE VOLTORS I EVITAR ELS ATACS AL RAMAT

Marina Albiol lamenta la manca de previsió de les mesures sanitàries que han provocat transtorn en el comportament d’aquestes aus a protegir.

 

La diputada autonòmica d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, ha traslladat el problema cíclic de les colònies de voltors de les comarques interiors de nou davant la Cambra del Parlament Valencià, demanat que es busque una solució urgent davant els reiterats problemes que solen ocasionar.

            Albiol ha adreçat idèntiques iniciatives parlamentàries demanant actuacions concretes a les Conselleries de Sanitat, Medi Ambient, i Agricultura (competent en matèria de ramats), on es recorda que  riscos en matèria de política sanitària, arran les crisis alimentàries   que recentment han afectat no només al nostre territori(sobre tot per les vaques boges), han provocat canvis substancials en la pràctica fins al moment establida, de dipositar els animals de granges i ramats morts, en espais de dipòsit a l’aire lliure, per alimentar la població de voltors de l’interior de les nostres comarques.

            Aquestes restriccions, segons Albiol, han prohibit el dipòsit de cadàvers en eixos espais, i han provocat  canvis radicals en els hàbits d’aquestes aus, que han comportat fins i tot l’atac al ramat viu de les seues zones; on cries de vedelles, o inclòs exemplar adults han mort per la voracitat d’unes espècies que mai s’havie dedicat a atacar a animals vius

[@more@]

Albiol ha recordat que donada la importància del manteniment d’aquestes poblacions d’aus, i els problemes que han ocasionat les noves normes sanitàries, des de fa temps s’està demanant una solució a aquesta problemàtica, però tot i les promeses de l’administració, no s’han pres cap mesura  per compatibilitzar la seguretat sanitària amb l’alimentació d’aquestes aus, i el malestar entre els ramaders va a més pels atacs, mentre la desnutició dels voltors és evident.

            La diputada d’EU reclama que es puguen reobrir de manera controlada, i desplegats en llocs estratègics els “muladars” necessaris, facilitat l’abocament dels animals morts, amb les mesures sanitàries escaients, i sobre tot un cop superats els ensurts de les crisi sanitàries, com el de les vaques boges. Només amb aquestes mesures, els atacs als ramats desapareixen automàticament, una normativa europea abstracta si cal, ha de ser revisada pels fets específics com aquest, que no suposen de facte cap risc considerable

            Albiol ha reclamant mesures també front a les morts de desenes de voltors per xoc contra aerogeneradors “ aquest fet està afectant també greument a la població d’aquesta au, i calen estudi seriosos per prendre alguna determinació de com actuar front a aquesta nova problemàtica, que de nou l’administració sembla obviar”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a EU EXIGEIX AL CONSELL MESURES PER PROTEGIR LES COLÒNIES DE VOLTORS I EVITAR ELS ATACS AL RAMAT

  1. Òscar N diu:

    Hola, ja sé que no tindrà molt a vore amb la utilitat o tema d’aquest bloc, encara que el visite prou i m’interessa el seu contingut. Però volia preguntar-vos com posar imatges al costat del text, com feu vosaltres als posts. Jo no sé com fer-ho al meu bloc i m’agradaria que m’ajudàreu. També m’agradaria preguntar-vos com feu el text més gran i com és això que quan el publiqueu, se vos queda separat i no tot junt com s’em queda a mi.

    Moltes gràcies i sent la feina que puga ocasionar

    El meu email: j0_mateix@hotmail.com
    El meu bloc: montserratpv.bloc.cat

Els comentaris estan tancats.