ALBIOL “ EL REOBRIR LES VELLES VIES DEL GRAU, DEMOSTRA EL NINGUNEIG DE FERROCARRILS DE LA GENERALITAT A CASTELLÓ”

EU RECRIMINA QUE EL CONSELL NO INVERTISCA EN FERROCARRILS EN CASTELLÓ, I ARA OPTE PER SOLUCIONS PERILLOSES COM REOBRIR ELS PASOS A NIVELL EN ZONES ALTAMENT POBLADES.
 
L’anunci del vist i plau del Consell i ajuntament de Castelló de reobrir transitòriament l’antic accés ferroviari al Port de Castelló, emprant la mateixa estructura que travessa una ampla zona residencial, camins transitats, i tornaria a posar en funcionament els passos a nivell entre Castelló i el Grau, ha estat aquest matí per la diputada autonòmica d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, com a un nou intent d’emprar el victimisme front a la pròpia incompetència en la gestió.
         Albiol ha afirmat que si ara tanta pressa es té en connectar ferroviàriament el port de Castelló, el Consell haguera d’haver pres nota del mateix, i invertir en les comarques de Castelló en matèria de ferrocarrils “ continuem sent la única província de la nostra comunitat autònoma sense gaudir de Ferrocarrils de la Generalitat, i la demanda de connectar el Port amb la xarxa general haguera pogut estar un boníssim mode de començar aquestes inversions, que any rere any són negades quan des d’EU esmenem els pressupostos autonòmics demanant incloure aquestes mesures”.

[@more@]La diputada d’esquerres ha afirmat que voler a aquestes altures, com a mesura de pressió, reobrir un vies que fa anys estan en desús, sense tindre en compte les noves mesures de seguretat, i el creixement que ha patit el litoral de la ciutat, és com a mínim, jugar en foc “ el desús continu de la plataforma ferroviària entre Castelló i el Grau, ha fet que aquesta no s’adaptara a les mesures de seguritat mínimes exigibles, i que  s’urbanitzara als seus voltants , i ara, voler transportar per eixes vies obsoletes tot tipus de mercaderies del port, entre les qual poden haver-hi contaminants, tòxiques, perilloses, de gran tonatge…, és jugar amb la integritat de les persones”

         Albiol ha lamentat que el PP continue apostant pel victimisme “ els governs centrals d’Aznar van passar olímpicament del projecte, i el Consell, continua sense invertir en Castelló, i per contra, sembla que tota la responsabilitat d’una infraestructures que reclamen com imprescindible, és només dels altres”.
         La representant del Compromís, ha reiterat la petició de dotar a les comarques de Castelló d’uan ampla xarxa de ferrocarrils de la Generalitat “ les zones industrials de la Plana han d’estar connectades entre elles, no només per facilitat els desplaçament dels treballadors en transport públic, sinó també les mercaderies; quin sentit té si no voler enllaçar el port amb Castelló, si després, per exemple, les empreses taulelleres d’Onda, l’Alcora, Ribesalbes, Moró..etc, no poden connectar directament les mateixes amb el Port, per manca de vies’”
         En eixe sentit, la parlamentària ha anunciat es tornarà a demanar en les Corts Valencianes  la dotació d’aquestes infraestructures , i ha demanat a l’ajuntament de Castelló, que el “pataleo continu” contra el Govern Central, l’aplique igualment contra un Consell que se’n riu de Castelló i la seua àrea metropolitana, i es deixe de posar en risc a la població per mesures efectistes “

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.