EU CRITICA LA MANCA DE COMPROMÍS DEL PSOE EN SOLUCIONAR EL PROBLEMA DE LA ROTONDA D’ACCÉS N-340 A VILA-REAL

 

Navarro lamenta que l’executiu central demore els acords subscrits per la millorar d’aquest vial Més d’un any ha tardat el Govern Central en respondre a la pregunta de la diputada d’Esquerra Unida Isaura Navarro, sobre les promeses obres de reforma de la rotonda d’accés Nord a Vila-real per la N-340, i malauradament, sense que aporte grans esperances en una solució immediata a la situació d’aquest punt negre.

       

[@more@]Cal recordar com des fa dos anys, en les negociacions dels Pressupostos Generals de l’Estat, EU va forçar incloure una partida pressupostària per a la remodelació i reforma d’aquesta rotonda que ocasiona greus sinistres viaris.         Davant la passivitat del Govern en assumir el seu compromís polític i pressupostari, Navarro va tornar a incidir en el tema en  març de 2006, per mitjà d’una pregunta parlamentària, on es demanaven explicacions i solucions al Govern, la resposta, que ha costat més d’un anys, donada ara és que “s’està elaborant un projecte per millorar les illetes deflectores d’aproximació a la rotonda, modificar el funcionament de la mateixa i il·luminar-la. Es preveu que en l’últim quatrimestre de 2007, estiga redactat el projecte”.        Des d’EU s’ha lamentat la manca de celeritat en prendre mesures i actuar davant un dels punts negres més perillosos de les carreteres de Castelló.Adjuntem la pregunta tal i com ser formulada: Al amparo de lo establecido en el Reglamento del Congreso de la Cámara, se presenta la siguiente PREGUNTA, dirigida al Gobierno, para la que se solicita respuesta escrita. En la negociación para la aprobación de los Presupuestos Generales del Estado para 2006, se incluyó la enmienda del Grupo Parlamentario de Izquierda Unida-ICV, de destina un millón de euros a la reforma de la rotonda de accesos norte a la localidad de Vila-real (Castelló), por la N-340. A pesar del compromiso adquirido, por el momento continúan produciéndose siniestros. El número de accidentes de tráfico en este punto, lo mantienen como uno de los más peligrosos de toda la red viaria del estado, por lo que urge iniciar inmediatamente las medidas necesarias para solucionar el problema. Por todo ello, se pregunta: ¿Qué medidas técnicas contempla el Gobierno para dar solución a la rotonda norte de la N-340 a Vila-real?. ¿Qué medidas transitorias prevé aplicar el Gobierno para hacer frente a los accidentes de tráfico en este punto, hasta conseguir una solución definitiva? ¿Qué periodo de tiempo se calcula para todas las medidas? ¿Cuándo prevé el Gobierno iniciar todos los trámites para solucionar éste problema?. ¿Ha comunicado el Gobierno alguna de estas medidas al ayuntamiento de Vila-real? ¿Calcula el Gobierno que la partida presupuestaria aprobada en los Presupuestos Generales del Estado para 2006, es suficiente para dar una solución definitiva al problema? Palacio del Congreso de los Diputados Madrid, 14 de marzo de 2006 Fdo: Isaura Navarro Casillas Diputada del G.P. IV-IU-ICV  GABINET DE PREMSA ESQUERRA UNIDA

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.