ALBIOL “ ÉS INDECENT QUE POBLES COM VISTABELLA PATISQUEN SEQUERA, I ELS DINERS VAGEN A DESSALADORES PER A MARINA D’OR”

Albiol recrimina al PP que mentre malgasta diners públics amb campanyes com les del Centre Ciutat, perjudique al comerç tradicional.

 

Els problemes hídrics per a l’abastiment humà que estan advertint ja pobles de l’interior de les comarques de Castelló, com ara Vistabella, han estat valorats aquest matí per la diputada autonòmica d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, com a molt preocupants “ ens preocupa que inclòs un any com aquest, en el qual en teoria ha plogut molt més que en altres que sí han agreujat la sequera, es continue patint un desabastiment per al consum humà, que demostra com les administracions de nou han oblidat l’interior del nostre territori, per desviar de manera com a mínim indigna els diners públics a les prioritats de centres empreses privades”

[@more@]

Per a la parlamentària d’esquerres, deixar a pobles menuts i sense grans recursos econòmics poc més que a la seua sort per salvar la situació, amb canonades rebentades pel pas del temps que perden bona part del cabdal, i amb el sistema de camions- cisterna  de gran cost, mentre es destinen milions d’euros de diners públics, per part del Ministeri de Medi Ambient per a fer una dessaladora entre Cabanes i Orpesa, només per a l’ús exclusiu d’una sola empresa que pretén fer PAI per en més de 20.000.000 m2,  “dóna com a conclusió que tant el Govern Central, com l’autonòmic i la Diputació, que és el mateix que dir PP i PSOE, només es preocupen de les empreses amigues destructores del territori, i marginen i obliden al nostre interior”

            Al respecte, la diputada d’EU ha remarcat que totes les actuacions hídriques de les administracions amb competències haurien d’haver-se centrat en primer lloc en minimitzar i racionalitzar l’ús d’un bé tant escàs, i no en alimentar la demanda de manera desorbitada. Igualment, inversions reals per a modernitzar les xarxes d’abastiment, donat que en molts casos, per un mal estat de conservació de les mateixes, es calcula que un 40% de l’aigua es perd pel camí. “ Partim d’un problema de prioritats; si els diners públics s’han de destinar a assegurar que els pobles, encara que siguen de l’interior, gaudisquen d’aigua en condicions, o si s’han de destinar aquests  a engreixar encara més els negocis privats, i ací sembla que als demés partits els preocupa la segona opció, quan només en la meitat del què ens costarà la dessaladora, possiblement els problemes d’abastiment que cada estiu pateixen els pobles de l’interior de Castelló, estarien resolts, i cal recordar que no es tracta només d’un problema que afecte al present d’aquestes localitats, sinó que té una repercussió de grans transcendència, ja que impedeix per exemple, el propi creixement dels mateixos com a lloc turístic, l’extensió de la ramaderia o activitats industrials de tot tipus”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.