EU AFIRMA QUE LES PROTESTES PER LA PRIVATITZACIÓ DEL MERCAT DEL DILLUNS DEMOSTRA LA VERITABLE CARA DEL PP RESPECTE AL COMERÇ LOCAL

Albiol recrimina al PP que mentre malgasta diners públics amb campanyes com les del Centre Ciutat, perjudique al comerç tradicional.

 

La diputada autonòmica d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Marina Albiol  ha afirmat avui, que les protestes d’ahir de tots els comerciants del Mercat del Dilluns, per l’abusiva pujada de  les taxes d’ocupació del recinte produïdes arran la privatització  de la gestió del mateix, demostren la gran hipocresia del PP respecte a la potenciació del comerç local, i al mateix temps, els veritables objectius de la privatització dels serveis públics.

            En aquest segon aspecte, la diputada d’EU ha afirmat que “ tant en el cas concret del Mercat del Dilluns, com en quasi tots, veiem com la privatització d’un servei o gestió pública només comporta automàticament un encariment del servei, però no una millora significativa de la gestió, que en moltes ocasions fins i tot empitjora; les privatitzacions en definitiva, sempre acaben veient-se com a simples operacions per a regalar a empresaris amics concessions que deixen de ser un servei públic, per conventir-se en un negoci privat, repercutint negativament en l’erari públic, i en la gent del carrer, i de nou, en el cas del Mercat del Dilluns, privatitzen una gestió d’una activitat que costa entendre gestionada privadament”.

            

[@more@]Marina Albiol ha remarcat igualment que el malestar generalitzat pels comerciants del Dilluns, evidencia igualment el doble discurs del PP respecte a l’ajut al menut comerciant “ com venim denunciant, les campanyes institucionals de suport al comerç local, acaben a ser un negoci redó per a quatre estomacs agraïts; es creen compres de voluntats, molta despesa en propaganda ja no dels propis comerços, sinó purament partidista, i a l’hora de la veritat, tot queda en no-res; els diners públics acaben promocionant exclusivament els comerços del centre ciutat, on la majoria es tracten de franquícies de grans cadenes multinacionals, i per contra, s’oblida de tots els comerços de la perifèria, districtes i barris de la ciutat i del Grau; quan no, com en el cas del Mercat del Dilluns, incrementa la pressió impositiva sobre els comerciants.

            La diputada d’EU ha volgut mostrar la solidaritat amb els comerciants “ els mercats tradicionals, i en especial el del Dilluns a la nostra ciutat, són un dels elements més característics i apreciats per la ciutadania, de la llarga cultura de fires i mercats del nostre país; donen una eixida digna a molta gent que d’altra manera hauria de sobreviure baix l’economia submergida, i dinamitzen i donen vida a tot el districte est de la ciutat, les agressions que està patint aquest per part del PP, per l’obvi interès especulador en ocupar el recinte tradicional, i al mateix temps, facilitat el lucre de certes empreses castigant als comerciants, mereixen d’una resposta per part de la ciutadania de Castelló, que ha de respondre donant tot el suport als comerciants”


           

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.