EU TRASLLADARÀ LA FALTA DE SEGUERATAT DEL SERRALLO A LES CORTS

Albiol afirma que la denúncia i petició de mesures sobre la situació del polígon petroquímic serà de les primeres iniciatives parlamentàries de Compromís

 

La diputada autonòmica d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Marina Albiol  ha anunciat que una de les primeres mesures que el nou Grup Parlamentari  de la coalició enregistrarà en les Corts Valencianes, es centraran en denunciar la situació de gran risc que està sotmetent-se a una gran número de població per manca de seguiment de mesures de control en el polígon petroquímic del Serrallo al Grau de Castelló.

[@more@]

Albiol ha recordat com ha estat en altres ocasions la majoria absoluta del PP qui ha impedit aconseguir solucions a aquesta situació, però que recents incidents ocorreguts haurien de ser, a vista de la parlamentària d’esquerres, suficients per a fer rectificar a la nova cambra, i assolir responsablement les seua obligació “ a principis d’aquesta setmana, van haver tres ferits i una emissió de gasos que va provocar un considerable número de veïns haguere de ser atesos en l’ambulatori per problemes respiratoris provocats per la irritació, tot això, sense haver pres en marxa cap tipus de pla d’emergència, per la ciutadania, ni comunicar en cap moment al veïnat la situació de risc”
 
La diputada d’EU presentarà al respecte tot un seguit d’iniciatives demanant l’elaboració d’un protocol de seguretat, amb el consegüent pla d’emergència en casos d’accidents o riscos d’ells, que incloga l’escaient informació a la població “ la del dimarts passat va ser un escapament d’amoníac, que de tindre majors dimensions haguera pogut tindre conseqüències molt més nefastes, i que és només una mostra en miniatura de la manca de previsió total de les administracions i empreses implicades, en previndre a la població en situació de risc

 

Albiol ha recordat com les distàncies mínimes dels 2000 metres de seguretat, (això sí no es canvi finalment el RAMINP, on la modificació de la normativa pretén ser encara més permissiva amb les empreses de risc), és totalment insuficient al tractar-se aquest polígon d’una zona de concentració d’empreses petroquímiques de perill real per a la població.

 

La diputada d’EU, a més d’exigir els preceptius protocols de seguretat i  plans d’emergència per a l’extensió actual afectada, presentarà en les Corts una bateria d’iniciatives precisament encaminades a incrementar les mesures de seguretat dels complexes de semblants característiques, per exigir el compliment estricte sobre les emissions de gasos a l’atmosfera (filtres, màxims, freqüències), i la paralització de totes les actuacions urbanístiques previstes (ja siga ampliar el polígon, o construir una zona residencia a escassos metres, en el veí municipi d’Almassora)

 

La diputada d’EU ha remarcat que aquest tipus d’instal·lacions no poden estar de cap manera a distàncies tant pròximes a nuclis de població, ni permetre’s el luxe de no complir totes les normes de seguretat i no contaminació.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.