ALBIOL “ EL FUTUR DEL NOSTRE TURISME NO ES POT LIMITAR AL GOLF”

EU CONSIDERA ERRONI CENTRAR TOT EL POTENCIAL DEL NOSTRE TERRITORI, DESTROÇANT-LO.
 
La diputada autonòmica d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, ha reiterat aquest matí les crítiques a la pretensió del PP de voler limitar el creixement turístic de les comarques de Castelló, al projectes de camps de golf “ sembla com si no es parla i es prometen desenes de camps de golf, més d’un en cada poble, el nostre sector turístic no pot aspirar a ser competitiu, per contra, es deixa d’invertir i posar èmfasi en altres aspectes més positius i respectuosos en el territori i els recursos naturals, que per la seua contra sí ajudarien a diversificar el sector”

[@more@]

Albiol ha afirmat  que  les propostes de fer a les comarques de Castelló propi d’una vintena de nous  caps de golf , no naix d’una necessitat real, sinó de la coneguda tàctica de que aquests siguen l’excusa per a actuacions urbanístiques de gran calat; els camps de golf sempre venen acompanyats de milers de metres quadrats requalificats “sembla que també se’ls oblida que  estem en problemes d’aigua, i es continua apostant per multiplicar de manera escandalosa el seu consum, amb macrourbanitzacions que doblaran la població, amb projectes faraònics que malbaraten l’aigua. Sovint es gasta l’excusa de què es podran regar per mitjà de les aigües depurades, però és com a mínim irònic que en la majoria dels pobles de la costa de Castelló, on es reclamen aquests camps de golf, no es compte amb depuradores i les aigües fecals paren directament a la platja, per la negligent actuació del Govern Autonòmic; i en cap cas, s’ha fet una previsió real d’aprofitar aquestes aigües potencialment depurades, que per altra banda valdrien per al reg agrícola”
                  Segons la dirigent d’EU, front al model del golf, cal una diversificació i complementarietat, que ajude a mantenir les instal·lacions existents, i cree noves formes, “ tenim un immens patrimoni històric – artístic, uns impressionants paisatges rurals, i un potencial per explotar del turisme d’interior, potenciar aquestes noves formes ajudaria a vertebrar el territori, diversificar l’oferta i fer més atractiu les comarques de Castelló com a destí de molta gent. Això necessitaria d’inversions en recuperació de patrimoni ( no de manera sucursalista i irracional com es fa ara), una millora de les comunicacions, i una aposta decidida per un model sostenible i saludable, necessitem turisme de qualitat i no caspós, ja que aquest està tocant fons”.
         En eixe sentit, Albiol ha reiterat la necessitat d’impulsar una moratòria per aturar les agressions urbanístiques al litoral, i la proliferació irracional de camps de golf en tots els termes municipals “ mentre cada cop les places hoteleres i residencials a la costa s’omplin menys, s’impulsa, recolza i aposta per crear milers de vivendes noves en zones de gran valor ambiental. És un model insostenible, i que a sobre, no es correspon en la demanda, la demanda no es crearà a base d’ampliar l’oferta, si es tracta de més del mateix”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.