U-CS DEMANA A L’AJUNTAMENT QUE DEMOSTRE EL CORRECTE FUNCIONAMENT DE LES INSTAL·LACIONS DE SERVICAN

Carmelo Garcia afirma que existeixen molts dubtes sobre el respecte a la vida dels animals replegats per aquesta empresa.
 
La polèmica sobre el correcte funcionament de l’empresa de replegada d’animals Servican continua viva; des de fa mesos, diverses associacions protectores d’animals venen denunciat que aquesta empresa, contractada per 19 ajuntaments de Castelló, entre ells al pròpia capital de la Plana, mata a més de 80% dels animals replegats.
            Segons es venia denunciant, només la Ciutat de Castelló podia mantenir dins de les gàbies als animals replegats pel seu carrer, i la resta dels 19 pobles de la demarcació, tot i pagar el mateix servei, no l’ha pogut “gaudir” del mateix per les pròpies limitacions de les insta·lacions,

[@more@]

 El membre del Consell Polític en funcions del col·lectiu d’EU a Castelló, Carmelo  Garcia ha recordat com l’ajuntament de Castelló ha signat amb l’empresa l’acord en uns termes que afirmen que l’empresa es compromet a mantenir en el refugi a cada animal capturat un màxim de 30 dies   perquè puga ser adoptat per algun ciutadà abans de ser sacrificat en una càmera de gas: no obstant, s’està parlant de dates màximes i no de mínimes, i es desconeixen per la immensa majoria de la població les mesures que haja pogut adoptar la regidoria competent per a incentivar l’adopció d’animals replegats per l’empresa, per evitar siguen matats en les càmeres de gas  .
           Garcia ha mostrat la preocupació per la campanya irreal i  propagandística de l’empresa, que ve a assegurar que està aplicant una política de sacrifici zero “ sabem que les instal·lacions no són suficients per mantenir un nivell de replegada d’animals de 19 localitats, moltes d’elles de gran tamany, i per tant, quan les xifres dels proteccionistes afirmen que es supera el 80% d’animals sacrificats, i com els animals que 18 dels pobles no són guardats, no poden entendre què és el que vol vendre aquesta empresa”.
            El representant en funcions d’EU ha reptat a la regidoria de sanitat de la nova corporació, a que es demostre si és real el que afirma l’empresa, o en cas contrari, rescindir el contracte per incompliment de les obligacions  li demanem públicament, i també anem a fer-lo formalment,  que l’ajuntament de Castelló concerte una visita a l’empresa, on s’ens convide a nosaltres i a les entitats conservacionistes, a visitar les instal·lacions. També exigim a l’empresa que faça públics els seus comptes, per vore que és real que no hi ha hagut despeses en la compra d’injeccions letals, ni en gasos de la càmera que tenen, ni en l’eliminació de cadàvers animals, només així, tindrem garanties de que no està mentit i per tant incomplint les seues obligacions contractuals” .
            Garcia ha remarcat que en lloc d’esquivar el problema contractant a empreses perquè facen la feina bruta, el que pertocaria seria emprendre campanya de conscienciació per a no abandonar els animals, i també per l’adopció d’aquells que ja ho estan “ no hem vist que l’ajuntament facilite cap tipus d’informació per promoure l’adopció dels animals abandonats, per contra, el ritme de sacrificis sembla anar a tot gas, mai millor dit”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.