EU I FEPAC-ASAJA DEMANEN QUE ES MANTINGA EL PREU AGRARI DE ELECTRICITAT

Albiol i Garcia analitzen amb l’entat agrària els problemes del sector, i remarquen la necessitat de polítiques actives per dignificar el camp valencià.
La candidata autonòmica d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, i el candidat a l’alcaldia de Castelló per EU-Verds-PCPE-IR:Acord, Carmelo Garcia,  ha mantés una reunió de treball amb l’entitat agrària FEPAC-ASAJA a Castelló, en la qual s’han intercanviat opinions, s’ha exposat el programa electoral  autonòmic i municipal. En aquest encontre, en el qual entre altres va estar present el president de Fepac-Asaja, Nèstor Pascual i el secretari tècnic,  Domenec Josep Nácher van coincidir en que  s’ha de  mantenir la tarifa especial agrícola de l’electricitat, entre altres coses perquè ara a l’haver incorporat el reg per degoteig la despesa s’ha incrementat, i per tant, no es  pot permetre que el seu estalvi d’aigua es convertisca en una factura de llum elevadíssima.

[@more@]

Albiol va explicar a l’entitat la necessitat d’una reorientació de la Política agrícola i ramadera amb criteris ambientals, sanitaris, socials i de seguretat alimentària. Per promoure una política agrària i ramadera que assegure la supervivència de l’agricultura tradicional i de l’agricultura familiar valenciana i que prioritze la qualitat i la seguretat alimentària front a la quantitat, mesures que s’acoseguirient amb l’elaboració de una “Llei Valenciana d’Ordenació de l’Agricultura
Tant Albiol com Garcia van coincidir en remarcar que l’agricultura practicada en la franja litoral consumeix elevades quantitats d’adobs de síntesi i de plaguicides d’elevada toxicitat, i com a consequència, els aqüífers costers es troben ja fortament contaminats per nitrats. La presència de nitrats en les aigües, a partir de certs nivells fa que l’aigua no siga potable al generar danys per a la salut.
Entre les mesures proposades està augmentar i dirigir les ajudes de la Generalitat Valenciana al sector agrícola i ramader tradicional, destinades a millorar les condicions de vida i treball, subvencionant a joves agricultors, a explotacions cooperatives, etc.
La reorientació i condicionament de la Política de subsidis agrícoles i ramaders cap a la producció de productes de qualitat, ecològics, artesanals i locals, la Promoció del cooperativisme agrari i del cooperativisme de segon orde, el  foment de la diversificació dels cultius i pràctiques agrícoles. El desenvolupament de les denominacions d'origen que afavoresquen el consum dels productes agropecuaris locals en el sector turístic i la seua comercialització.
Un altra alternativa defensada per EU és la creació d'un “Institut Valencià d'Agricultura i Ramaderia Ecològica”, que promoga la investigació, la producció i el consum de productes alimentaris obtinguts sense plaguicides, i que establesca l'objectiu d'arribar al 10% de la producció agrària ecològica en 10 anys. La creació d'una Escola de formació i investigació per a joves agricultors i ramaders ecològics i integrats.  Tot propostes per canviar la nefasta política agrària del PP que ha emprat als agricultors com a arma de confrontació partidista, al mateix temps que ha anat degradat la seua qualitat de vida.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.