EU I LA UNIÓ COINCIDEIXEN EN LA NECESSITAT DE CANVIAR LA POLÍTICA AGRÀRIA DEL CONSELL

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
La candidata autonòmica d’Esquerra Unida –Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, i el candidat a l’alcaldia de Castelló per Esquerra Unida-Verds-IR: Acord, Carmelo Garcia, han mantés una reunió de treball amb el delegat a les comarques del nord de la Unió de Llauradors i Ramaders, Vicent Goterris, al local d’aquesta entitat agrària.

[@more@]

A nivell autonòmic, Albiol ha recordat que en matèria d’agricultura i ramaderia el 95% de les competències les té el govern valencià “El Consell no té política agrària pròpia, es dedica únicament a aplicar la legislació europea, i malament. Moltes de les subvencions de la UE no es destinen a aquest sectors, sinó que les desvien a altres fins”
Dins d’aquesta òptica, Albiol ha prosseguit dient que la crisi a la agricultura és ja endèmica, donat que el Consell ha abandonat els sectors primaris “ A l’any 2006 es van produir 1000 baixes a la seguretat social de llauradors., i l’envelliment del sector és també molt preocupant. Segons l’última enquesta d’explotacions, els titulars  ’explotacions agràries al País Valencià menors de 35 anys han passat de ser el 6,02% al 1999, al 3,83%”-
La candidata autonòmica d’EU ha remarcat que més del 50% dels productes alimentaris que consumim les famílies al País Valencià són importats. “Des d’EU critiquem l’abandó dels sectors primaris per part del PP, és necessari un Pla especial per a l’agricultura. Que l’economia del País Valencià depenga pràcticament en exclusiva de la construcció és molt perillós, no només a nivell econòmic (una crisi en aquest sector ens enfonsaria) sinó també a nivell d’ordenació del territori. Apostem per potenciar l’agricultura ecològica, per a poder competir en qualitat. En estos moments hi ha més demanda que oferta. Aixó com també promocionar les cooperatives”.
 
            A nivell municipal, Carmelo Garcia ha destacat com EU i La Unió han coincidit en què la proposta de l’ajuntament de Castelló de construir 3.000 vivendes a la marjaleria és insostenible.  “També reclamem que l’ajuntament no es preocupe només de la ciutat, sinó de tot el terme municipal. És responsabilitat del consistori que la xarxa de camins rurals estigue en bones condicions, així com la vigilància de les explotacions agrícoles (patrulla rural de la policia local no només durant el dia).

 

Garcia ha remarcat que és imprescindible que en tots els municipis es reserve una zona agrícola, “EU i La Unió veuen la possibilitat que a Castelló es reserve la zona. de la  Benadressa

com a sòl agrícola, però sempre de manera consensuada entre l’ajuntament, els petits propietaris i els agents socials.”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.