EU ESTUDIA DEMANAR LA NUL·LITAT DEL PROCÉS ELECTORAL A CABANES SI FISCALIA NO RESOL EL CAS ABANS D’ELECCIONS

MULET “ NO ENTENEM LA LENTITUD DE FISCALIA EN NO PRENDRE MESURES CAUTELARS EN ELS CASOS DEL CENSOS MANIPULATS
El candidat autonòmic d’Esquerra Unida en Compromís pel País Valencià, Carles Mulet, ha manifestat aquest matí la preocupació que es té en la formació, per la manca de mesures cautelars per part de la Fiscalia de Castelló, per actuar contra la trama de manipulació de censos.
            Segons Mulet “ la Fiscalia en cap haguera hagut de prendre dels del principi més celeritat en el cas, i no deixar la investigació només en mans d’una única fiscal, ja que els casos s’acumulen, i la instrucció no avança al ritme que hauria, més recordant que és necessari actuar contra rellotge, o del contrari, moltes de les eleccions municipals quedarien en suspens. De fet, els nostres serveis jurídics estan treballant i estudiant la possibilitat de demanar la nul·litat de els eleccions municipals a Cabanes si la Fiscalia no actua abans de que es puguen emetre els vots per correu ”

[@more@] El també candidat a l’alcaldia d’aquest municipi, ha afirmat que els casos d’empadronament fraudulent d’aquestes persones són inqüestionables, i la trama organitzada pel partit, i la implicació directa del propi alcalde no deixa cap tipus de dubte “ si Fiscalia no actua, i no s’impedeix el vot amb anterioritat de les persones censades irregularment, les eleccions no tindran cap tipus de validesa legal. D’ací a pocs dies, els Talamantes i demés fauna de la Vall d’Uixó empadronats a ca l’alcalde i de la seua família, podran votar per correu, i per tant, per molt que després es prenga cap mesura, ja serà massa tard  ”.

            El regidor d’EU ha recordat que després de la denúncia, i dels requeriments de l’INE, només alguns dels censats irregularment s’han donat de baixa del padró, però encara això, continuen en el cens electoral del municipi “ i la immensa majoria continuen en dret a vot, com a habitants del poble, en casa de l’alcalde i de la seua família; i si ningú ho impedeix, emetran el vot”
            Mulet ha afirmat que davant l’excepcionalitat del cas, i la falta de reacció de la Fiscalia, EU només tindrà en els propers dies, com opció demanar la nul·litat  de les eleccions “ la falta de diligència, ens està deixant com a última eixida paralitzar el procés electoral al poble, el PP no només no ha rectificat, sinó que s’ha ratificat en l’actuació delictiva, i tot i tindre la percepció d’un resultat electoral molt favorable per al nostre partit, malgrat la manipulació del cens, haurem d’invalidar les eleccions”
            Des d’EU s’ha advertit que aquests mateix fet es podrà donar en més d’una desena de pobles a Castelló “ o Fiscalia, aquesta mateixa setmana actua, o les eleccions de molts pobles quedaran invalidades. Per aixó demanem al Fiscal en cap de Castelló, que es deixe de contemplacions, i assumisca el cas dels censos com extremadament urgent, i destine tot el personal necessari per no continuar en la indefinició”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.