ALBIOL: “LES DONES DE CASTELLÓ SUPORTEN UN ATUR DEL 9’35% FRONT AL 4’31% DELS HOMES”

Marina Albiol, cap de llista EUPV i Compromís a les comarques de Castelló, anuncia “un pla de xoc contra la discriminació per gènere als llocs de treball i la sanció dels salaris més baixos a les dones”

 

La candidata autonòmica d’Esquerra Unida i Compromís considera que les dades de l’Enquesta de Població Activa posen de manifest que “els sectors més desafavorits de les comarques de Castelló estan totalment oblidats per part del Consell. De fet, la temporalitat 33’61% front al 31’95% del conjunt de l’Estat se centra especialment entre els joves i els majors de 55 anys “així com entre les dones que, a més, pateixen una taxa d’atur del 9’35%”

[@more@]

“A les comarques de Castelló hi ha una gran discriminació entre homes i dones pel que fa als salaris, les dones cobren el 30% menys que els seus companys pel mateix treball realitzat; suporten una taxa d’atur que supera el doble que la dels homes (9’35% front al 4’31%%) i tenen una taxa d’activitat 20 punts per sota dels seus companys”.

 

Albiol recorda també que a les altes xifres d’atur cal afegir que “el sou mitjà real a les comarques de Castelló se situa en 1.383 euros (molt inferior pel que fa a les dones), per sota que a l'any 2000. Això representa 170 euros menys que a la resta de l’estat (1.553 euros). Els baixos salaris dels castellonencs i, especialment, de les castellonenques i l’alta precarietat i temporalitat de l’ocupació situen les famílies en una delicada situació per afrontar les despeses. Tenint en compte, a més, que els preus dels habitatges i les hipoteques no paren de pujar a conseqüència de la bombolla urbanística alimentada pel PP des del Consell”.

 

La candidata d’esquerres anuncia “un pla de xoc contra la discriminació per gènere als llocs de treball i la sanció dels salaris més baixos a les dones, així com mesures de discriminació positiva per afavorir la incorporació de les dones al món laboral per augmentar la taxa d’activitat i reduir la desocupació”

 

Marina Albiol culpa als grans empresaris d’estar “amuntonant fortunes a costa del benestar dels treballadors i les treballadores i amb el beneplàcit del Partit Popular que empra el govern per afavorir els grans negocis d’uns pocs i perjudicar les economies de la majoria”.

 

Igualment, la candidata d’esquerres recorda que a les comarques de Castelló “el 20% de la població malviu per sota del llindar de la pobresa ubicat en 520 euros mensuals, entre ells la meitat dels pensionistes, molts joves i moltíssimes dones. La pobresa s’agreuja i cada dia respon més al perfil de dona menor de 30 anys o major de 55”.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.