ALBIOL “ AQUEST SERÀ EL DARRER PRIMER DE MAIG ON ELS TREBALLADORS LAMENTARAN LA POLÍTICA DEL CONSELL, PERQUÈ EL 27 HI HAURÀ UN CANVI ”

EU FA UNA CRIDA PER SECUNDAR LA MANIFESTACIÓ DE DEMÀ A CASTELLÓ
La candidata autonòmica d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, ha fet una crida a la participació en la manifestació per l’1 de Maig, que demà  a les 11:30 eixirà des de la Farola ( Plaça independència) de Castelló, i recorrerà els principals carrers de la capital de la Plana “esperem que la gent treballadora torne a eixir  massivament al carrer per demanar un canvi de polítiques laborals; però ara més que mai, s’albira un panorama on el proper any, la reivindicació del primer de maig no siga com fins ara per lamentar unes nefastes polítiques, sinó per ser realment la celebració del dia de la gent treballadora”.
Albiol ha recordat com les comarques de Castelló continuen estan patint uns índex de sinistrabilitat i morts laborals inacceptables i l’administració no està actuant per fer front “l’any 2006, i el que portem de 2007. ens han posat a uns nivell de morts en els llocs de treball increibles per a una societat que es creu avançada”

[@more@]

La candidata d’esquerres ha recordat que front a la política d’aparences i propaganda del PP, està la realitat del dia a dia “ la precarització de les condicions laboral va a més cada dia, l’economia submergia, la subcontractació, l’explotació dels immigrants en la construcció i l’agricultura, l’abisme salarial per qüestió de gènere, els primers casos de deslocalització empresarial,  és la veritable realitat en la qual s’han d’enfrontar els treballadors i treballadores de les nostres comarques”
Albiol ha afirmat, que a l’igual que demà dimarts cal una mobilització per reivindicar eixes altres polítiques, s’ha de ser conscient que la millor manera d’aconseguir un veritable canvi, és una mobilització encara més gran el 27 de maig, apostant pel canvi polític de veritat , per poder aplicar, des d’un govern d’esquerres, les solucions com ara potenciar formes de cogestió amb els treballadors i treballadores a totes les empreses, de manera que es permeta la participació en l’organització del treball, en el control econòmic productiu d’aquestes, així com en el repartiment dels beneficis. La regulació de les contractes i subcontractes: limitar aquestes últimes i identificar clarament les obligacions de les empreses intervinents.
            Compromís també aposta per la prohibició de la subcontractació en les adjudicacions de la Generalitat Valenciana. “La Generalitat valorarà els índex de sinistralitat  laboral de les empreses que concurresquen a licitació pública, sent excloses de tot el procés de contractació, en una primera fase, aquelles que comptabilitzen un nombre elevat d’accidents laborals o incurresquen en qualsevol altre incompliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.
Albiol ha defés també la supressió de les hores extraordinàries, llevat de les excepcions previstes en l'Estatut dels Treballadors. El compliment estricte de la Llei en matèria de Salut Laboral. Creació d’una Fiscalia especial per a la sinistralitat laboral. Dotació de recursos humans i materials a la Inspecció de Treball per a l’exercici solvent del seu treball. Fomentar la cultura de la prevenció des del sistema educatiu. La supressió de les Empreses de Treball Temporal. Afavorir la contractació de joves, dones i majors de 45 anys, sense que aquestos llocs produesquen desigualtats en els drets entre els treballadors. O el reforçament del paper dels serveis públics d’ocupació (SERVEF), reassumint la responsabilitat pública en la gestió de l’ocupació. Prohibició de realitzar delegacions de tasques de mediació laboral en entitats privades i control permanent de la qualitat en la prestació pública d’aquestos serveis.  “ tot açó només serà possible si gran part dels abstencionistes el 27 es mobilitzen per fer possible el canvi de veritat, que és el que representa el Compromís”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.