EU ES REUNEIX AMB LA PLATAFORMA CONTRA LA CONTAMINACIÓ I SECUNDA LA PROTESTA DEL DISSABTE

Albiol afirma que l’actitud d’ajuntaments de Castelló i Almassora, i el Consell són totalment inadmissibles.
Els candidat autonòmics d’Esquerra Unida- Compromís pel País Valencià per Castelló, Marina Albiol i Carles Mulet, s’han reunit aquest matí amb la Plataforma no a la contaminació.
            Els candidats d’Esquerra Unida han reiterat l’adhesió de la formació a tots els actes organitzats per la Plataforma, i en especial, a secundar la manifestació del proper dissabte en senyal de protestat per l’anulació de l’ecoauditoria que la Generalitat Valenciana va prometre per avaluar l’afecció de les emissions contaminats al polígon petroquímic del Serrallo  

[@more@]

La cap de llista d’Esquerra Unida, Marina Albiol, ha manifestat al respecte que és inadmissible la negligent actuació de les administració tant municipal com autonòmica per fer front en primer terme  als incompliments de les mesures mínimes per evitar la contaminació que se’ls permet a les empreses d’aquest polígon, a més dels protocols de seguretat, distàncies mínimes “ no és només que no s’actue front a un polígon que està contaminant a tota la plana, sinó que se li permet ampliar les seus instal·lacions i apropar-les encara més a les vivendes”
            Albiol ha afirmat que els titubejos de l’administració al contradir-se contínuament en si va o no a fer una ecoauditoria, evidència com s’està intentant crear cortines de fum per no assumir la responsabilitat que li pertoca a l’administració pública “les ecoauditories s’haurien de fer d’ofici per la Conselleria de Territori,i que serviren per a aplicar  i / o demanar després mesures concretes, no com a final de tota la obligació adquirida. Per contra, ací s’intenta marejar al personal en promeses que després no són capaços de complir. Si es fan enrrere és perquè saben que el resultat serà que certes empreses estan emeten tòxics a l’atmosfera, i aleshores els tocaria demanar responsabilitats a les mateixes empreses a les que durant anys els han deixat fer tot el que han volgut. Segurament si es tractasen d’altres empreses, i dirigents del PP no estigueren cobrant d’elles, no es donaria la situació vergonyosa que s’està donant amb el Serrallo”
            Des d’EU es demana igualment la paralització de cap nova instal·lació contaminant al Serrallo i la dàrsena sud del port, i s’ha adquirit el compromís de traslladar a les institucions tot tipus d’iniciatives possibles, com s’ha vingut fent fins ara.
            Igualment ,es fa una crida per secundar la mobilització que tindrà lloc el proper dissabte a partir de les 17:30, al Col·legi Públic de la Marina del Grau de Castelló.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.