U-CS IMPULSARÀ POLÍTIQUES ACTIVES PER FOMENTAR L’IGUALTAT AMB INDEPENDÈNCIA DE L’OPCIÓ SEXUAL

Carmelo Garcia es manifesta a favor l'aprovació de convenis col·lectius en totes les empreses i organismes públics que garantisquen l'extensió de tots els beneficis concedits als matrimonis a les parelles de fet, del mateix o distint sexeu.
El candidat a l’alcaldia per la coalició Esquerra Unida-Els Verds-PCPE-IR, Carmelo Garcia, ha explicat avui  que el model de ciutat que defensa la formació parteix  de la premissa d'atendre a  la població entenent que hi ha una gran diversitat de preocupacions, interessos i necessitats entre els ciutadans i que la ciutat  ha de respondre a un model de convivència i integració tolerant i obert. Un model de ciutat que reconeix la diferència, que persegueix la igualtat i que atén les necessitats tots els sectors socials des del respecte i la recerca de l'equilibri just i equitatiu.

[@more@]

Dins d’aquest comprimís, Garcia ha manifestat que EU defensarà des de l’ajuntament  la igualtat legal de totes les persones amb independència de la seua opció sexual i com proclama la nostra Constitució. “La reforma legal que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe acosta la igualtat legal, però encara queden molts obstacles socials que remoure. I per aixó ens comprometem a treballar per la igualtat, contribuint des de les institucions locals a trencar les barreres que encara existeixen per a aconseguir la plena igualtat real.
Entre les propostes municipals per aconseguir aquest fi destaca  la creació d’un  registre municipals de parelles de fet , l'aprovació de convenis col·lectius en totes les empreses i organismes públics que garantisquen l'extensió de tots els beneficis concedits als matrimonis a les parelles de fet, del mateix o distint sexe (llicència per contraure matrimoni, permisos per paternitat/ maternitat, etc.) L’eElaboració d'un pla contra la discriminació per raó de sexe o opció sexual als centres escolars coordinat per l’ajuntament  i impartits per entitats i col·lectius de GLTB per a desenvolupar el coneixement de la diversitat sexual.
            Altres mesures són cursos de formació als cossos  de seguretat locals per al coneixement de la realitat de col·lectius marginats com la prostitució, la promoció de campanyes d'informació social que denuncien els comportaments lesbo i homofóbs i promoguen comportaments i actituds de respecte i igualtat, la completa supressió de requisits, continguts, mencions i signes discriminatoris cap a qualsevol opció afectiu-sexual promoguts des d'instàncies tant públiques com privades.  La retirada o denegació de qualsevol ajuda o subvenció per part de l’ajuntament a aquelles entitats tant públiques com a privades que per la seua ideologia o activitat incórreguen en qualsevol  manifestació d'homo o lesbofobica.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.