GARCIA “ ANEM A TREBALLAR PER ACONSEGUIR UNA XARXA PÚBLICA UNIVERSAL D’ESCOLES INFANTILS PER A TOT CASTELLÓ”

Eu recorda com el PP no ha cedit espais per nous centres d’infantil, i ha beneficiat directament al sector privat.
El candidat a l’alcaldia de Castelló per Esquerra Unida-Verds-PCPE-IR,  Carmelo Garcia , ha afirmat aquest matí, que cal reivindicar el paper que ha de jugar l’ajuntament de Castelló per aconseguir la universalitat de l’oferta d’escoles públiques infantils per a tot Castelló.
Garcia ha recordat que Compromís programàtic autonòmic per la creació d’una xarxa de centres escolars públics per a tots els cicles d’Educació Infantil, acabant amb la política de barracons i garantir un finançament suficient de l’ensenyament públic, adreçat a l’escolarització del 100% de la població. I que per fer possible aquest realitat, cal la implicació de les corporacions municipals

[@more@]L’acaldable d’esquerres ha recordat com fins ara, la  inactivitat de la Conselleria d’Educació s’ha  trobat sovint amb una administració local , com és el cas de Castelló, que tampoc té a l’ensenyament públic i de qualitat com a prioritat, i ha recordat que  “ tenim reconegut el dret a una educació infantil gratuïta, de qualitat i en condicions, i per contra, continuem sense centres” Per a fer possible la solució, Carmelo Garcia ha afirmat que cal una  implicació municipal, creant sòl dotacional al voltant dels col·legis de primària, per poder compartit subministrements i certs recursos i vertebrar la vida dels barris i districtes de la ciutat.

         Per a  Carmelo Garcia, la falta de compromís del PP amb l’escola infantil emmascara la privatització de les guarderies municipals “ fa mesos ja vam anunciar que totes les previsions del PP al respecte de la seua obligació respecte a les escoles infantils, s’anava a limitar a la privatització de les mateixes, La privatització de les dos noves escoles infantils  en solars municipals de les zones de la Ciutat Universitària i del PAI Lledó I, amb capacitat per a 127 places cada una d'elles és un contra sentit  , si es tracta d’escoles infantils, “guarderies” privades, la gratuïtat serà inexistent, a no ser que es concerten les places, i es tornará a produir el mateix que passa en les demés etapes de l’educació pública; que es separa una escola elitista privada o concertada, sufragada amb diners públics, on només poden anar certes famílies acomodades econòmicament, barrant l’entrada als fills dels immigrants,  mentre es degrada, per la manca de recursos i la saturació, a l’escola pública”
                   Carmelo Garcia ha recordat que l’ensenyament infantil i gratuït de qualitat és un dret dels ciutadans, i no un negoci per a sectes catòliques  o empreses lucratives, com pretén el PP.  en eixe sentit ha reclamat la cessió de tots els espais que la Conselleria  necessite per donar aquest servei a tots els i les alumnes de la ciutat, i exigir a la Conselleria la seua construcció. I en eixe sentit, ha manifestat el compromis de la coalició Esquerra Unida-Verds-PCPE-IR en avançar en aquesta direcció.
Castelló, a 27 de Febrer    de 2007

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.