EU-CABANES DENÚNCIA QUE LA PROMOTORA DEL PAI TORRE LA SAL HA BLOCAT L’ACCÉS ALS VEÏNS A LES SEUS VIVENDES

Mulet afirma que tot i les denúncies davant del Seprona, la via pequaria del Camí l’Atall fa setmanes continua tancat al trànsit de manera ilegal.
El sotmetiment de l’alcalde de Cabanes als interessos d’una sola empresa continua estant en el punt de mira al municipi. Si la setmana passada fèiem pública la denúncia d’un particular contra l’alcalde per totes les il·legalitats permeses i consentides a l’empresa Marina d’Or-Construcciones Castelló en la tramitació del PAI Torre la Sal, afectant greument als veïns, ara ha estat, la denúncia interposada per distints veïns afectats els quals, des de fa setmanes, s’han vist impossibilitats a accedir a les vivendes habituals, a l’haver tancat al transit, sense cap permís, la via pecuària del Camí l’Atall ( camí que recorre bona part de litoral valencià junt a la costa).

[@more@]Aquesta via pecuària (asfaltada al terme de Cabanes) a més de l’ús ramader, és la única via d’accés a moltes vivendes disseminades a la partida de Torre la Sal. I ara, l’empresa, sense cap tipus d’autorització legal, ha blocat l’accés a aquest vial, sense dotar als veïns d’una via alternativa.

         El regidor de la formació al municipi, Carles Mulet, ha afirmat que aquestes situacions es poden donar perquè des de l’empresa saben sobradament com l’alcalde actua com  a simple agent immobiliari dels seus interessos, donant sempre l’esquena als veïns, i com aquesta actuació és la que està ocasionant múltiples denuncies de particulars, i inclos de la Conselleria de Territori contra les continues agressions del PAI al veïns i a l’entorn.
         Mulet ha recordat com tot i que la DIA del PAI demanava tindre aprovat el desviament de les vies pecuàries i el subministrament d’aigua com condicionant previ per desenvolupar el PAI, l’ajuntament va concedir llicencies d’obres mesos abans d’haver resolt aquests condicionants, i creant una indefensió total als veïns. La dessecació del subsòl del prat pel bombeig d’aigües, la manca de control de l’administració sobre les troballes arqueològiques dels cinc jaciments afectats pel PAI, o ara, el bloqueig de l’accés als veïns, són nous episodis d’aquesta pràctica d’assetjament consentin-te per l’ajuntament.
         Des d’EU s’ha remarcat que tot i les denúncies particular de propietaris davant del SEPRONA, l’ajuntament hauria d’haver actuat immediatament “ els Guardes Rurals haurien de tindre una ordre d’alcaldia per demanar a l’empresa el lliure accés per una via pecuària de gran ús. Per contra, l’alcalde ja ha demostrat té altres aficions i prioritats”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.