ALBIOL CONDEMNA L’AGRESSIÓ DELS OKUPES I DEMANA S’INVESTIGUE LA IMPLICACIÓ DE LA CONSTRUCTORA EN ELS FETS

EU CONSIDERA MOLT GREUS LES SOSPITES SOBRE L’AUTOR MATERIAL D’AQUESTA SALVATGE ACTUACIÓ, QUE RECORDA A L’EXTORSIÓ QUE PATEIXEN MOLTS VEINS AFECTATS PER PAIS. La candidata autonòmic d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, ha qualificat de molt greu l’agressió que han patit les okupes del Centre Social Okupat (CSO) de Roquetes a Castelló, on un quinzena de persones han entrat armats (fins i tot amb armes de foc), i han apallissat brutalment als joves, minuts abans que apareguera la retroexcavadora per enderrocar la vivenda; on es vol ubicar el PAI.         Per a Albiol, “ l’aplegada ahir de la màquina, justament després d’haver apallissat als joves, no sembla ser de cap manera una coincidència; l’empresa ha havia amenaçat d’enderrocar  l’habitatge encara que fora amb la gent dins, entre altres advertiments”. Si els joves no hagueren aconseguit avisar a la policia, qui sap si ara estaríem lamentant mals majors que les importants lesions físiques.

[@more@]

La candidata d’Eu, recorda com els agressors no es corresponen amb una banda organitzada per motius ideològics, i que la única motivació que sembla haver darrere del fet, és l’integrés immobiliari en començar les obres d’un polèmic PAI “ Residencial Nova Castelló” “ Cal identificar als 15 autors de l’agressió, i vore la relació que tenen amb l’empresa constructora del PAI que minuts després es disposava a enderrocar la vivenda, possiblement hi hauran sorpreses”         Albiol ha afirmat que la tàctica d’emprar “matons a sou”, és la radicalització de la política que han vingut practicant certes empreses contra tot aquell qui s’ha interposat, activa o passivament a les seues pretensions urbanístiques “ molta gent ha hagut de ser tirada de la seua única casa, per un PAI salvatge, s’ha practicat una política d’assetjament per tots els mitjans. Per no parlar també d’experiències per tots conegudes de com certs empreses s’han encarregat, de males maneres de fer fora a ancians que vivien de lloguer en edificis de renda antiga, objecte d’un interès immobiliari           Des d’EU s’ha exigit una investigació policial a fons contra els autors materials d’aquest fet “el dret a un habitatge digne, és sovint vulnerat pel lucre empresarial. Calen mesures per lluitar contra l’extorsió que practiquen certes empreses constructores i immobiliàries         D’altra banda, Albiol ha recordat com Eu defensa la despenalització parcial de l’okupació: http://marinaalbiol.blogspot.com/2007/01/albiol-proposa-despenalitzar.html

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.