http://marinaalbiol.blogspot.com/

rèplica a Wenley Palacios publicada avui per Mediterraneo
La ignorància, sens dubte, és molt agosarada i aquest dies hem tingut un bon exemple. L’advocat d’Artemis 2000 S.L. (filial de Naranjax), aquesta empresa que es dedicava (segons sembla) a comercialitzar medicaments il·legals, ha carregat la seua ira contra Esquerra Unida. Conscient, com és, que la consecució del Compromís de les forces d’esquerra suposa la fi de la dictadora Popular al País València i a les comarques de Castelló.
Wenley Palacios ha hagut de fer un llarg argumentari des de Troia fins a Cuba, passant per un Regne extingit al segle XIV, per tal de concloure que els comunistes són els responsables, fins i tot, de la mort de Manolete. Un text molt poc imaginatiu i farcit de barbaritats filològiques i històriques digne d’ocupar la portada del seu diari enyorat: El Alcázar.
Ja us vaig anunciar, fa setmanes, que l’artilleria mediàtica d’estribord apuntaria, a partir d’ara, cap a nosaltres. Però, la sorpresa ha estat que un dels primers exabruptes vinga directament des del feixisme confés.

L’acord preelectoral entre Esquerra Unida, el Bloc, els Verds, Esquerra Ecologista i Izquierda Republicana s’ha marcat com a primer objectiu regenerar la democràcia, i això hi ha alguns que no ho poden acceptar. Els qui venen usurpant des de fa dècades els diners als treballadors i les treballadores per engreixar els seus comptes corrents estan disposats a tot per tal de continuar garantint-se les plusvàlues.[@more@]

No sé si us diu alguna cosa l’empresa Prospecciones Patrimoniales y Solariegas S.A. Es tracta d’una de les nombroses empreses de Palacios dedicada al desenvolupament urbanístic i immobiliari, que segons explica el Confidencial 7D: “Sembla ser que el favor prestat pel servicial advocat de l’empresa de Fabra li ha propiciat grans beneficis ja que a partir d’aleshores, la mercantil mig adormida, va començar a facturar quantitats milionàries, segons consta als balanços contables oficials”. Quin serà aquest favor? S’admeten apostes.
Que voleu que us diga. Wenley (qui li haurà donat permís per apropiar-se del nom del filòsof) és un dels millors representants del que en hem proposat extirpar de Castelló. Un aprofitós que s’enriqueix al ritme que minven les nostres butxaques quan fem front a la hipoteca. Un bruixot que amb la compra-venda de terrenys converteix el nostre territori en or propi per obra i gràcia de la reclassificació urbanística. També a Vilafamès, on l’alcaldesa va aprovar el PAI de la Foia a pesar que Palacios, el seu company sentimental, té terrenys a la zona –segons va explicar ella mateixa i va publicar el diari El País en febrer de 2006.
En definitiva, no cregau que l’ofici de bufó ja no s’exerceix. Aquells joglars que feien riure en els palaus dels reis i gran senyors, continuen voltant el poder al segle XXI. Es tracta d’estomacs agraïts que, imitant el vol de les mosques, s’amaguen a l’ombra del cacic de torn.
Palacios és una d’aquestes persones poc preparades que han fet fortuna arreplegant les molles que deixa caure el seu amo. I, ara, quan la poltrona del virrei provincial es tambaleja surt públicament disposat a ajusticiar a uns i a altres per evitar que se’ls acabe l’orgia diària que sufraguen les arques públiques.
Per cert, mantinc l’esperança que el missèr tinga a mà un amic provençal que li puga traduir la llengua d’oc. I si no així, amb molt de gust li faré arribar una versió fidel en el dialecte romànic del llatí anomenat castellà per a que no es perga cap epítet.

Com deia el poeta: “Què volen aquesta gent que truquen de matinada?. Que volen del seu fill estudiant, que ben compromès n’estava”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.