EU-ALMENARA CRITICA LA POLÍTICA URBANÍSTICA DEL PSOE LOCAL

Royo recorda l’alcalde segueix els passos de l’investigat homòleg de Moncofa
El coordinador local d’Esquerra Unida a Almenara, Fermin Royo, ha afirmat aquest matí que la política urbanística de molts pobles costaners governats pel PSOE comença a estar vista en tela de judici per la pròpia Fiscalia de Castelló, i aixó ha de ser un avís a navegants “ L’obertura d’investigacions a la gestió de l’alcalde de Moncofa per part de la Fiscalia, a més dels tints polítics que puga tindre, evidencia una política urbanística del tot val. I caldrien que  qui ara estan justificant aquest model insostenible prengueren nota; en especial l’alcalde d’Almenara, principal responsable del PSOE comarcal”
         Royo ha criticat que tant PP com PSOE compartisquen la visió d’urbanitzar tot el territori, fent de cada localitat litoral de Castelló un clon; amb urbanitzacions que alicaten fins el darrer metre de platja, que proliferen les urbanitzacions per mitjà de PAIs i sobre tot, els camps de golf; Almenara no està aliena a aquest boom  voler destinar tot el gros de l’activitat municipal a l’urbanisme, en detriment a l’activitat industrial, agrícola o diversa, és abocar-nos a la fallida a mig termini; quan tota la Plana estiga plagada de camps de golf, ja veurem quan ocupació estable i de qualitat donen”

[@more@]

Per al coordinador d’EU, no és d’estranyar que l’alcalde d’Almenara defense el model i barbaritats urbanístiques de Moncofa, ja que és l’espill en el qual es mira.” Obres com les del PAI Sector Platja d’Almenara es venen efectuant presumptament sense respectar el que estipula la DIA, i els propietaris de terreny continuen sent simples elements per a traure’ls tot el lucre possible”.

         Royo ha recordat que la falta de previsió i visió ordenada del què ha de ser el creixement del poble produeix al mateix temps barbaritats permeses com les obre en la partida Trancasell, on “ les màquines estan produint una gran destroça ambiental i paisatgística al no respectar la pròpia orografia de la zona, fent desmuntaments del terreny enormes, amb maquinaria pesant i voladures, afectant a  una zona d’un valor històric, paisatgístic i patrimonial tan important per a Almenara.”

 La dinamitació i voladures del terreny han produït greus impactes en l’altra vessant de la montana, havent interposat, per part de veïns afectats,  denúncies davant la Guàrdia Civil, per els grans tremolors que han patit els edificis propers a la muntanya amb la dinamització de la mateixa. La intensitat de l’impacte està sent tan gran, que fins i tot el corrent elèctric s’ha vist ressentit, i l’ajuntament, continua mirant cap a un altre costat”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.