ALBIOL “ LA PRIVATITZACIÓ DE LA SANITAT PERJUDICA ALS PACIENTS

U LAMENTA QUE EL LA SANITAT PÚBLICA ES VESCA RESENTIDA PER LA POLÍTICA DEL PP.
La candidata autonòmica d’Esquerra Unida per Castelló, Marina Albiol, ha manifestat aquest matí la necessitat de canviar la política sanitària del PP “ a l’igual que en l’educació, la gestió del PP s’ha caracteritzat per primar la privatització d’aquest dret públic amb tot tipus de mesures com és la degradació dels serveis per manca d’inversions, i destinar aquests a les empreses privades per mitjà de concerts amb l’administració”.
         Albiol ha cordat que aquesta privatització també s’ha vingut aplicat a tots els aspecte sanitaris tal com les ambulàncies, el servei de neteja de roba dels llits del centres, cafeteries i cuines, neteja de l’hospital, ressonàncies magnètiques, ..etc , i aixó, per contra no ha suposat una millora del servei, “ les esperes de les ambulàncies continuen sent tercermundistes, la qualitat del menjar dels hospitals és per tots coneguda deixa molt que desitjar, el personal de neteja cobra preus irrisoris i jornades abusives”.

[@more@]

Per a la candidata d’EU, és obvi que aquestes empreses miren en exclusiva pel seu benefici econòmic “ estalviant-se per tot els costats possibles, saben tindran més guany, i per aixó, mentre l’administració ha de desemborsar els mateix diners, les empreses es poden dedicar a ratejar en questions com menys personal, menys salari, menys qualitat dels productes…etc. L’explotació per mitjà de més hores, més treball i menys sou acaba repercutint en un pitjor qualitat del servei”.
    EU proposarà que aquests serveis estiguen gestionats des de l’administració, i alerta sobre les intencions del PP de privatitzar els hospitals i centres de gestió primària, com ha s’està fent en altres llocs “ augmentant la despesa, i actuant directament contra una sanitat universal” .
         Per a EU, després dels anys de Govern autonòmic del PP; les dotacions de personal, la cartera de serveis i els mitjans continuen sent clarament deficitaris; sobre tot amb una població en augment continu. La comarcalització de la sanitat continua sens una utopia; el promés hospital de la Vall d’Uixó no arranca,  i les comarques de l’interior de Castelló continuen sense el mínim exigible en relació a SAMU i atenció primària, i en les pròpies zones més poblades, la saturació dels centres i les llistes d’espera continuen a l’ordre del dia “ fent que molta gent que pot permeter-se-ho,  haja d’optar per la sanitat privada com a única eixida. Amb els diners que es destinen a la concertació i concessió privades de serveis, la millora en la sanitat pública seria de gegant”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.