EU DEMANA deixar de vore el camp castellonenc com terreny per al golf i formigó, i potenciar el sector agrícola

L’agricultura està sent el sector econòmic més castigat per les polítiques del formigó que  tant PP com PSOE han vingut impulsant, segons EU.
         Per al regidor d’EU a Cabanes i membre de la candidatura autonòmica per Castelló, Carles Mulet les crítiques dels sectors agrícoles per l’abusiu i abismal diferència de preus dels productes agrícoles, entre el que es paga al llaurador i el preu que ha de pagar el consumidor, està directament relacionada en una aplicació de polítiques erràtiques “ voler aplicar una política agrària comunitària que pretén desmantellar el sector al nostre País per convertir-nos exclusivament en el balneari d’Europa, està duent a l’empobriment, precarització i desaparició del que fins ara ha estat una economia de vital importància; la terra ja no ha de ser per al conreu, sinó per a camps de golf i formigó”.

[@more@]

Mulet ha advertit que aquesta dinàmica tindrà efectes nefastos a  mitjà termini, dels quals ja es veuen les mostres “ l’evitar crear canals i mesures per a l’abús en els preus del mercat, fa que ara per ara siga més econòmic importar productes agrícoles d’altres parts de món, inclòs de l’altre hemisferi, que no comprar-lo al llaurador del nostre poble. El  consumidor, no obstant, continuarà patint els preus desorbitats”.
         Aquesta situació, té en altres aspectes, la desestructuració del territori; ja que el camp i l’interior on acaben en mans de la urbanització bàrbara, o estan abocats a la desaparició i despoblament, i amb el model de destrucció del territori de l’urbanisme que es practica, aquest no albira un futur prometedor al traure-li tot l’atractiu possible, i donar ales a altres destins turístics.
         Per al regidor d’EU, el PP ha manipulat al sector com a arma de confrontació política en la instrumentalització de la “guerra de l’aigua”, quan el partit conservador és el primer en “passar” de l’agricultura, i l’únic mal de cap en l’aigua es limita a l’urbanisme depredador.
         Mulet ha recordat com mentre els conreus tradicionals són invadits per l’urbanisme, els grans especuladors d’altres sectors econòmics inverteixen a gran escala en transformacions gegantines del territori; portant el regadiu a muntanyes i zones de secà per fer grans extensions que acaben arruïnant el territori, i sobre tot les menudes economies agràries que són incapaços de competir amb aquests.-
         En eixe sentit, s’ha reclamat l’aplicació d’una sèrie de mesures com aplicar el doble etiquetatge on es reflexe el preu de compra del producte al llaurador i el preu de venta al consumidor, la creació de marques de qualitat per als productes locals, el potenciar la xarxa de productes i consum d’agricultura ecològica i tradicional, ajuts a la modernització dels sistemes de producció, moratòria en la transformació agrícola en regadiu  de grans superfícies de secà o de zones sense explotar com ara les faldes de les muntanyes, ajuts a l’exportació, i tot un seguit de mesures per mantenir i potenciar un sector que encara ha de donar molt de si.
           

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.