EU-CABANES AFIRMA QUE EL PRESSUPOST MUNICIPAL MALVÈN EL PATRIMONI PÚBLIC I HIPOTECA EL FUTUR DEL POBLE

Mulet critica al PP per prioritzar les remuneracions de tots els membres del PP en compte de planificar les necessitats d’inversió en el municipi.

 El regidor d’Esquerra Unida a Cabanes, Carles Mulet, ha exposat avui els motius que han motivat al seu grup a votar en contra del pressupost per al 2008 en el municipi, presentat pel PP.

         Segons Mulet “es tracta d’uns comptes presentats com a pur tràmit, per qui no té cap credibilitat, primer  perquè no ha guanyat les eleccions de manera ètica i neta, sinó pel “pucherazo”, i per tant, està totalment deslegitimat, i segona, perquè no ha actuat mai de manera democràtica i dialogant per ara demanar a l’oposició que faça aportacions. Cal recordar com l’any passat, vam fer, des del grup municipal d’EU, 15 propostes per incloure en el pressupost, que no suposaven cap canvi gran en els comptes, i cap d’ella va ser inclosa.

[@more@]

Mulet ha exposat algunes de les crítiques a uns comptes que preveuen uns ingressos de prop de sis milions d’euros:

 

Aprofitament urbanístic: Es torna a veure com el gros d’aquest pressuposts es basa en una pretesa venta de l’aprofitament urbanístic, que tornem a denunciar que és malvendre el patrimoni municipal, el 10% de l’aprofitament del PAI Torre la Sal, donar-li a l’empresa Marina d’Or al preu que es fa, de poc més de 30 € m2, és regalar-li-ho, per tant, el pressupost està ara unflat gràcies a aquesta actuació circumstancial, malvenent el sòl públic, i perdent milions d’euros.

         Eixa malventa del patrimoni de tots, no ve aparellada per contra d’una eficaç inversió que revertisca en recuperar  o incrementar patrimoni comú, sinó en fum i aparences.

 

Assignacions a membres de l’equip de govern: Continuem pensant que les assignacions als membres de l’equip de govern és injusta, un poble tant menut com Cabanes no pot estar pagant una dedicació parcial a 5 regidors, casi sencera a un altre,i total a l’alcalde, a més de totes les altres aportacions que en trauen. És injust perquè en tots els ajuntaments democràtics on tots els membres de l’equip de govern tenen dedicació, la resta de grups municipals tenen un mínim d’assignació per al seu funcionament, no dic que volem també cobrar, nosaltres no estem ací com altres per a viure del “cuento”, sinó que esteu actuant de manera abusiva i incorrecta.

 

Segons Mulet, “si tots els regidors del PP tenen  dedicació parcial, no té sentit que proposen cobrar també 35 euros per dia els dies que tinguen que fer acte de presència, com proposen. El negoci els ix redó, 35 euros per dia, 300 euros al mes, més el que es cobren per junta de govern, com a  mínim setmanals, (50 euros més a la saca), més les comissions i els plens, un bon grapadet, aixó sense contar el que cobra l’alcalde, que entre tots els conceptes, i el sou, encara li eixirà a compte que l’hagen tirar de la Diputació pels motius que tots coneixem, en definitiva, per al nostre grup, quasi un atracament a l’erari públic. Quan pensem que ací hem d’estar per donar un servei al poble, i no per traure diners d’ell”.

 

 

 

Plantilla,. De nou, quasi un 30% del pressupostos, que després no compleixen mai les quantitats finals, és en base a la mala venta de l’aprofitament urbanístic, que és com dir pa per avui i fam per demà. I en base a això, es crea una plantilla que un cop malvenut tot el terreny del poble, costarà molt de suportar per a un ajuntament com aquest, la despesa ara és de quasi un milió d’euros en el capítol de personal , on sabem tots qui entra i com entra a formar part de la plantilla, i com es preveu ampliar encara més

 

Malgastar en propaganda i protocol, 50.000 €, per tindre emmordaçarts i dòcils a la premsa, i lluir-se personalment, podem posar també exemples de què es publica i a canvi de què.

 

Jurídics; 120.000 €, totalment abusiu, les despeses judicials que provoquen personalment per actuar de manera irresponsable, l’hauríen de pagar de la seua butxaca, perquè ací entra per exemple la defensa jurídica contra els veïns que interposen contenciosos per decisions injustes de l’ajuntament. Els veïns han de buscar-se la vida per defensar allò seu, mentre l’alcaldia malgasta els diners públics en despeses judicials, per tant, no estaria de més que totes aquelles batalles legals que perga l’alcalde per fer bestieses, les pagara de la seua butxaca, i no dels impostos dels veïns del  poble,

 

Significatiu que en cultura , de prop de sis milions i mig d’euros, no es destinen més que 10.000 €, demostra com de prioritari és per a l’ajuntament la cultura.

 

Després, de la malventa de l’aprofitament urbanístics, queden diners que no es sap que fer en ell, com dèiem, l’any passat eren suposadament per un auditori del qual no s’ha sabut res més, i ara , per a piscines, mentre fa poc aprovàrem una ordenança sobre què fer amb aquest aprofitament, destinar-ho a VPO es suposava, i ací de nou en virtualitats.

 

Per tant, és un pressupostos fet com a pur tràmit, sense cap actuació vistosa i interessant, que viu de la malventa de l’aprofitament urbanístic, creant una despesa a les arques públiques que després costarà molt de suportar per un ajuntament normal, i qui governa, a lo seu, a la festa, a cobrar,  i a lo seu.  Per tant, òbviament, no podem recolzar un pressupost com aquests.

 

Cabanes, 02 de Gener de 2008

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

EU-CABANES AFIRMA QUE EL PRESSUPOST MUNICIPAL MALVÈN EL PATRIMONI PÚBLIC I HIPOTECA EL FUTUR DEL POBLE

Mulet critica al PP per prioritzar les remuneracions de tots els membres del PP en compte de planificar les necessitats d’inversió en el municipi.

 El regidor d’Esquerra Unida a Cabanes, Carles Mulet, ha exposat avui els motius que han motivat al seu grup a votar en contra del pressupost per al 2008 en el municipi, presentat pel PP.

         Segons Mulet “es tracta d’uns comptes presentats com a pur tràmit, per qui no té cap credibilitat, primer  perquè no ha guanyat les eleccions de manera ètica i neta, sinó pel “pucherazo”, i per tant, està totalment deslegitimat, i segona, perquè no ha actuat mai de manera democràtica i dialogant per ara demanar a l’oposició que faça aportacions. Cal recordar com l’any passat, vam fer, des del grup municipal d’EU, 15 propostes per incloure en el pressupost, que no suposaven cap canvi gran en els comptes, i cap d’ella va ser inclosa.

[@more@]

Mulet ha exposat algunes de les crítiques a uns comptes que preveuen uns ingressos de prop de sis milions d’euros:

 

Aprofitament urbanístic: Es torna a veure com el gros d’aquest pressuposts es basa en una pretesa venta de l’aprofitament urbanístic, que tornem a denunciar que és malvendre el patrimoni municipal, el 10% de l’aprofitament del PAI Torre la Sal, donar-li a l’empresa Marina d’Or al preu que es fa, de poc més de 30 € m2, és regalar-li-ho, per tant, el pressupost està ara unflat gràcies a aquesta actuació circumstancial, malvenent el sòl públic, i perdent milions d’euros.

         Eixa malventa del patrimoni de tots, no ve aparellada per contra d’una eficaç inversió que revertisca en recuperar  o incrementar patrimoni comú, sinó en fum i aparences.

 

Assignacions a membres de l’equip de govern: Continuem pensant que les assignacions als membres de l’equip de govern és injusta, un poble tant menut com Cabanes no pot estar pagant una dedicació parcial a 5 regidors, casi sencera a un altre,i total a l’alcalde, a més de totes les altres aportacions que en trauen. És injust perquè en tots els ajuntaments democràtics on tots els membres de l’equip de govern tenen dedicació, la resta de grups municipals tenen un mínim d’assignació per al seu funcionament, no dic que volem també cobrar, nosaltres no estem ací com altres per a viure del “cuento”, sinó que esteu actuant de manera abusiva i incorrecta.

 

Segons Mulet, “si tots els regidors del PP tenen  dedicació parcial, no té sentit que proposen cobrar també 35 euros per dia els dies que tinguen que fer acte de presència, com proposen. El negoci els ix redó, 35 euros per dia, 300 euros al mes, més el que es cobren per junta de govern, com a  mínim setmanals, (50 euros més a la saca), més les comissions i els plens, un bon grapadet, aixó sense contar el que cobra l’alcalde, que entre tots els conceptes, i el sou, encara li eixirà a compte que l’hagen tirar de la Diputació pels motius que tots coneixem, en definitiva, per al nostre grup, quasi un atracament a l’erari públic. Quan pensem que ací hem d’estar per donar un servei al poble, i no per traure diners d’ell”.

 

 

 

Plantilla,. De nou, quasi un 30% del pressupostos, que després no compleixen mai les quantitats finals, és en base a la mala venta de l’aprofitament urbanístic, que és com dir pa per avui i fam per demà. I en base a això, es crea una plantilla que un cop malvenut tot el terreny del poble, costarà molt de suportar per a un ajuntament com aquest, la despesa ara és de quasi un milió d’euros en el capítol de personal , on sabem tots qui entra i com entra a formar part de la plantilla, i com es preveu ampliar encara més

 

Malgastar en propaganda i protocol, 50.000 €, per tindre emmordaçarts i dòcils a la premsa, i lluir-se personalment, podem posar també exemples de què es publica i a canvi de què.

 

Jurídics; 120.000 €, totalment abusiu, les despeses judicials que provoquen personalment per actuar de manera irresponsable, l’hauríen de pagar de la seua butxaca, perquè ací entra per exemple la defensa jurídica contra els veïns que interposen contenciosos per decisions injustes de l’ajuntament. Els veïns han de buscar-se la vida per defensar allò seu, mentre l’alcaldia malgasta els diners públics en despeses judicials, per tant, no estaria de més que totes aquelles batalles legals que perga l’alcalde per fer bestieses, les pagara de la seua butxaca, i no dels impostos dels veïns del  poble,

 

Significatiu que en cultura , de prop de sis milions i mig d’euros, no es destinen més que 10.000 €, demostra com de prioritari és per a l’ajuntament la cultura.

 

Després, de la malventa de l’aprofitament urbanístics, queden diners que no es sap que fer en ell, com dèiem, l’any passat eren suposadament per un auditori del qual no s’ha sabut res més, i ara , per a piscines, mentre fa poc aprovàrem una ordenança sobre què fer amb aquest aprofitament, destinar-ho a VPO es suposava, i ací de nou en virtualitats.

 

Per tant, és un pressupostos fet com a pur tràmit, sense cap actuació vistosa i interessant, que viu de la malventa de l’aprofitament urbanístic, creant una despesa a les arques públiques que després costarà molt de suportar per un ajuntament normal, i qui governa, a lo seu, a la festa, a cobrar,  i a lo seu.  Per tant, òbviament, no podem recolzar un pressupost com aquests.

 

Cabanes, 02 de Gener de 2008

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.