ALBIOL RECLAMA UNA MORATÒRIA URBANÍSTICA EN TORREBLANCA PEL PRESSUMPTE DELICTE ECOLÒGIC

Esquerra Unida recrimina al PSOE la seua col·laboració i al Bloc el paper imprestable que estan jugant de la mà del Partit Popular i dels especuladors urbanístics

La diputada de Esquerra Unida i Compromís, Marina Albiol, presentarà en breu una iniciativa parlamentària per tal que la conselleria d’urbanisme i medi ambient “intervinga immediatament i ature tots els projectes urbanístics” posats en marxa per l’ajuntament de Torreblanca, ja que “la Fiscalia de Castelló ha decidit obrir diligències per un presumpte delicte contra l’ordenació del territori i els recursos naturals pel desenvolupament urbanístic de Torrenostra”. Una actuació que afecta a 2’5 milions de metres quadrats i 10 sectors per urbanitzar, segons fonts municipals.

[@more@]

Albiol assegura que “en aquest greu delicte han participat presumptament tots els regidors de l’actual consistori municipal, i probablement també de l’anterior”, després que el passat 15 de novembre l’Ajuntament de Torreblanca, reunit en plenari extraordinari, aprovara un dels projectes urbanístics en Torrenostra on “es pretén cimentar una zona humida i, fins i tot, vendre l’espai que haurien d’ocupar les zones verdes i les dotacions per construir hotels de quatre estrelles”.

Per això, la diputada d’esquerres recrimina al PSOE la seua col·laboració i al Bloc el paper imprestable que estan jugant de la mà del Partit Popular i dels especuladors urbanístics. Albiol recorda que al darrer informe anual de Greenpeace anomenat ‘Destrucción a toda costa’, Torreblanca encapçala el llistat d’Ajuntament enemics del desenvolupament sostenible amb projectes que signifiquen un augment poblacional del 2.500% en les 46.389 vivendes que es pretenen construir.

Marina Albiol considera “fonamental” que intervinga la conselleria amb celeritat per “retirant les competències urbanístics als qui volen convertir tot el seu terme municipal en ciment” i també espera que “els diputats i diputades del PSOE i el Bloc corregisquen l’actitud dels seus correligionaris a l’Ajuntament de Torreblanca perquè no es pot pretendre fer oposició al PP al País Valencià i donar cobertura, al mateix temps, a aquestes actuacions presumptament delictives, especialment greu en el cas del Bloc”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.