EU lamenta que el PP evite reconèixer la insuficient política de prevenció d´incendis (compareixença conseller esta vesprada)

Lluís Torró afirma que molts dels diners pressupostats per la lluita contra el foc no s´han aplegat a executar..

 

El diputat autonòmic d´Esquerra Unida, portaveu del àrea de Medi Ambient del Grup Parlamentari del Compromís, Lluís Torró, ha lamentat la falta d´autocrítica i la tardança del Conseller de Medi Ambient a l´hora de comparèixer davant de les Corts per dona compte de l´incendi de l´Alcalatén

         Torró havia demanat la compareixença del Conseller de Medi Ambient, en relació a l´incendi que del 28 d´agost al 2 de setembre va arrasar els termes municipals de Llucena, Costur, Atzeneta, Les Useres, Figueroles i l´Alcora, per tal que aquest explicara quines mesures preventives s´havien executat a la zona els mesos d´hivern i primavera anteriors, així com quins avanços s´havien produït en relació a l´esclariment d eles acuses, els efectes ecològics del focs i les mesures que es pensaven establir per part d ela Conselleria per la recuperació i protecció de la zona afectada.

[@more@] Per al diputat d´EU, aquesta compareixença haguera tingut que donar-se en molta més antelació, i ha trobat a faltar que des del Consell es reconeguera implícitament que la política en prevenció d´incendis duta fins ara ha estat insuficient vist  els resultats " El Conseller no ha entrat en el fons de l´assumpte, s´ha dedicat  a donar vagues explicacions sobre les seues actuacions sense aplegar a dades concretes, i no ha volgut entrar a valorar les causes del monumental incendi".

         Segons Torró, les dades donades per Garcia Antón manquen de credibilitat " ens diu que s´han invertit en la lluita contra incendis, 1,5 milions d´euros durant el passat any només en aquesta comarca, quan el total per a tot el País Valencià, és de 24 milions, costa creure que només en una comarca com aquesta es gasten tanta quantitat. A més, dels 6 pobles afectats, només en dos, sense concretar en quins, ha actuat la Conselleria, nova prova de què les actuacions han estat insuficients"

         El parlamentari d´esquerres ha destacat que també és significatiu que només 8 propietaris, de la zona afectada s´hagen acollit als ajuts públics, sobre tot tenint en compte que la major part de les zones boscoses de la comarca són de titularitat privada " Alguna cosa està fallant, les xifres oficials dels pressupostos, malauradament no apleguen a un nivell d´execució òptim, on es calcula que està precisament entre el 60 i el 80%, el nivell de transferència real a propietaris i ajuntaments ha estat realment baix, però aquestes realitats, semblen no tindre importància per a la Conselleria".

         Lluís Torró ha valorat com molt significatiu l´anunci fet pel Conseller de que per al 2008 es pensa acometre una assignació de recursos per a la prevenció d´incendis, que supose un 25% d´increment respecte a l´any passat " una pujada d´aquestes característiques, té suficient entitat com per reconèixer que fins ara no havien invertit el suficient i necessari, però per contra, l´autocrítica ha estat completament absent en la compareixença d´avui"

         Torró ha demanat un canvi real en les polítiques dutes fins ara, on s´establisquen els mecanismes adients per garantir que les partides pressupostaries consignades s´executen en la seua integritat, i on la prevenció i cura forestal estiga en els primers termes de l´agenda política

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.