ALBIOL “ GREENPEACE TORNA A POSAR EN ENVIDÈNCIA LA DESTRUCCIÓ DEL LITORAL DE CASTELLÓ”

EU afirma que la nova entrega de l’informe anual de l’entitat conservacionista coincideix amb les crítiques de la formació contra el model urbanístic imposat.

 

La diputada autonòmica d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, ha valorat avui el nou informe anual elaborat per Greenpeace “ destrucció a tota costa”, el qual fa un repàs de les principals agressions que està patint el litoral de Castelló.

         Albiol ha valorat que de nou l’entitat conservacionista coincideix amb els plantejaments de la formació d’esquerres en quan a crítiques i valoracions “ cada cop són més qui estima que no es pot seguir amb el mateix model de destrucció del litoral, no només per qüestions purament estètiques o d’estima paisatgística, sinó perquè està accelerant de manera desproporcionada el canvi climàtic afectant-nos ja de primera mà en aspectes com les pluges, la degradació del mar, o l’erosió i desertificació”.

    

[@more@]


         La diputada d’EU ha volgut remarcar que l’informe de Greenpeace només fa menció directa a les obres de pobles litorals i d’actuacions directament relaciones amb la línia marítima “ però si s’entrarà només a un segon nivell, dels pobles situats a pocs quilòmetres de la línia marítima, el balanç encara seria més sinistre; així com el cas concret de la ciutat de Castelló que no apareix entre els punts negres, tot i l’agressió directa que suposa al litoral els projectes d’ampliació de la zona petroquímica del Serrallo, per posar només alguns exemples”

         Albiol ha lamentat que any rere any, l’associació ecologista més important del món faça informes demolidors contra el model de creixement insostenible del litoral castellonenc, i ningú pense recapacitar ni una coma del seu model “ aquest informe, desacredita la política tant del PP com del PSOE en els pobles del litoral”.

         La diputada d’EU ha defensat que el sector turisme i l’urbanístic, no han de limitar-se al model seguit fins ara, i que a curt termini suposarà una fallida de tot l’atractiu de la costa de Castelló “ una terra destroçada no atraurà mai als turistes, un cop els especuladors hagen tret tota la tallada del sucós negoci; sabem que es pot apostar per un urbanisme sostenible i un creixement ordenat, però ni les regles del joc de l’administració autonòmica, ni els ajuntaments dels pobles del litoral, governants per PP i PSOE, aposten per un canvi de model, tot i les greus repercussions que es preveuen per a la pròpia economia dels municipis esmentats:

Consultar a :

http://www.greenpeace.org/raw/content/espana/reports/destrucci-n-a-toda-costas-en-v.pdf

 

PUNTS NEGRES AL LITORAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA. Castelló

1. Vinaròs. Manca de planta depuradora d’aigües residuals.

2. Benicarló. Plans d’urbanització per a sòls inundables i protegits per Costes. Manca de planta depuradora d’aigües residuals.

3. Peníscola. Projecte per construir dos camps de golf. Manca de planta depuradora d’aigües residuals.

4. Alcossebre-Alcalà. Manca de planta depuradora d’aigües residuals.

5. Torreblanca. 46.389 nous habitatges.

6. Cabanes. 71 habitatges en domini  públic marítim terrestre. Depuració insuficient d’aigües residuals. Construcció del PAI Torre la Sal sense garantia de recursos

hídrics.

7. Oropesa. 47.800 nous habitatges, 7.500 places hoteleres i tres nous camps de golf. Depuració insuficient d’aigües residuals.

8. Benicàssim. PAI Benicàssim Golf: 2.500 habitatges i un camp de golf.

9. Almassora. 2.000 nous habitatges. Extensió del polígon del Serrallo a la platja. Habitatges il·legals a la desembocadura del riu Mijares.

10. Burriana. PAI Pedrera Port a primera línia de costa.

11. Nules. Projecte per construir un camp de golf. 42 construccions il·legals a la zona de marjal. 241 habitatges en domini públic marítim terrestre.

12. Moncofa. 91 habitatges en domini públic marítim terrestre. Projecte de nou port esportiu. Depuració insuficient d’aigües residuals.

13. Xilxes. Projecte per construir dos camps de golf. 93 habitatges en domini públic marítim terrestre. Depuració insuficient d’aigües residuals.

14. Almenara. PAI Platja: 3.400 nous habitatges. 97 habitatges en domini públic marítim terrestre.

 

 

http://www.greenpeace.org/raw/content/espana/reports/destrucci-n-a-toda-costas-en-v.pdf

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.