ALBIOL “ LA LLEI CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE NO S’HA DESENVOLUPAT AL NOSTRE PAÍS PER FALTA DE RECURSOS”

EU-Compromís destaca que tot i la constant sangria de morts per violència de gènere, el PP no ha actuat amb la celeritat desitjables
 
La candidata autonòmica d’Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, ha condemnat l’assassinat ahir d’una dona a Borriana per part de la seua parella “ no podem tolerar de cap manera que continuen passat aquestes fets tant greus”

[@more@]

Segons la candidata d’EU, tot i la gravetat de la problemàtica, i la grans conscienciació social, ha contrastat amb el poc o nul desenvolupament a nivell autonòmic per falta de recursos de les Lleis de Violència de gènere, llei d’igualtat i d’atenció a les persones dependents. I ha enquadrat això en la falta de control públic dels recursos transferits pel Govern Central per a polítiques d’igualtat, on per exemple, no s’han donat comptes del destí de 2.200.000 euros en 2006
 
Albiol ha reclamat, entre altres mesures, l’assignació del 5% del pressupost autonòmic a polítiques d’igualtat, la creació de Consells autonòmics i municipals de la dóna ( òrgans assessors i d’elaboració), la millora i extensió de les cases d'acollida, sempre públiques, i els serveis d’assessorament i d’informació.
 
Sent per a la coalició necessari la revisió i adaptació de la Llei Integral contra la Violència de Gènere a la realitat del País Valencià, la consignació pressupostària per a l’aplicació de la Llei, l’adaptació i ampliació del personal dels jutjats amb un torn d’ofici especialitzat
 
            EU també es compromet a impulsar des de les institucions  la creació de programes de sensibilització social des dels ajuntaments de caràcter terapèutic, de descodificació de rols sexistes, de campanyes i polítiques formatives i informatives dirigides a la població i relacionades amb l’'ocupació. Així com una especial incidència en el paper de l’educació: es promocionarà i incentivarà la constitució d’equips docents, encarregats d’elaborar programes i materials amb perspectiva de gènere.

 

Altres mesures defensades són la constitució de la Conselleria de la Dona,amb  la dotació del 5% dels Pressuposts autonòmics, així com la dotació de noves infraestructures assistencials, terapèutiques i rehabilitadores junt programes especialitzats dins de la futura Llei de Serveis socials.
 
 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.