MULET “ LA FALTA DE POLÍTICA INDUSTRIAL ENS DU A FALLIDES COM LA DE DUSEN”

Eu reclama es lluite contra la deslocalització empresarial que amenaça a Castelló El candidat autonòmic d’Esquerra Unida- Compromís pel País Valencià, Carles Mulet , ha manifestat aquest matí, que l’expedient de regularització d’ocupació de l’empresa tèxtil Dusen, que afectarà a 50 treballadors, i l’anunciasobre una més que possible deslocalització, cal atribuir-la a la nefasta política empresarial del PP.         Segons Mulet “ l’executiu valencià s’ha dedicat a malgastar els diners en fastos, propagandes i actuacions destinades a l’especulació i el saqueig a l’erari públic,  i ha deixat totalment desatès al sector industrial, el qual es veu desmantellat a passos forçats. Les inversions en I+D en les activitats industrials han estat nul·les, i  tot i saber el greu problema que és la deslocalització empresarial, el govern valencià continua mirant a un altre costat i no presenta cap pla de xoc. Ara ha estat la Dusen, però si no es posa fre i solucions, acabarà afectant a bon nombre d’empreses de les nostres comarques. Si institucions com l’Institut Valencià de l’exportació(IVEX) haguera dissenyat plans per comercialitzar els nostres productes, en lloc de pagar-li milionades a Julio Iglesias, o pagar beques a fills de dirigents del PP;  la perspectiva ara seria ben distinta

[@more@]El candidat d’EU ha afirmat que la resposta de la indústria castellonenca front a la competència que planteja el fenomen dels mercats asiàtics, no pot ser mai una lluita pels preus, sobre tot perquè el primer que es ressentiria serien les pròpies condicions laborals dels treballadors locals “ la competència ha de ser en base a la qualitat, i la investigació i el desenvolupament empresarial. Per això, cal la màxima implicació de l’administració en ajudar a les empreses locals a adaptar-se, modernitzar-se, i assolir qualitats superiors que permeten la seua supervivència”         En eixe mateix sentit, des d’EU també s’ha sol·licitat responsabilitat a l’empresariat castellonenc per no mirar només per incrementar el lucre directe “ la solució no és dur-se les empreses a un altra part del món es puga explotar millor als treballadors, sinó invertir els beneficis de l’activitat empresarial en la modernització i innovació, i articular una potent resposta de qualitat front als productes asiàtics.         Mulet ha lamentat que la visió econòmica del PP de basar tot el creixement econòmic en l’urbanisme salvatge, ha fet que bona part del capital empresarial fora destinat al formigó, en lloc de al propi teixit industrial, i ara es veuen amb més dificultats per a fer front a una conjuntura econòmica on les economies emergents del sud-est asiàtic avancen imparables, i ha advertit aquesta problema està a punt de tocar a la porta al sector tauleller “ moltes empreses locals estan veient com els és més rentable vendre taulell important de la Xina, que no produir-ne”. Des d’EU s’ha exigit elaborar un pla autonòmic contra la deslocalització empresarial

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.