EU-ORPESA DEMANA UNA MILLORA DEL TRANSPORT PÚBLIC

El col·lectiu local d’Esquerra Unida a Orpesa, ha lamentat avui la manca de compromís de l’ajuntament del municipi, per dotar a la població d’un transport públic de qualitat “ l’ajuntament només se’n recorda dels veïns i veïnes per a recaudar i traure diners de la més mínima possibilitat, però després s’oblida de les necessitat bàsiques de la població”.         En eixe sentit, des d’EU s’ha criticat que el servei de ferrocarrils siga tant escàs “ tot i voler ser un referent turístic de primera magnitud, la comunicació en tren amb Castelló és quasi inexistent, limitant-se a un parell de trens de regional,  a uns horaris intempestius que els fan totalment inviables per a la gent que necessita desplaçar-se per a treballar  o estudiar a Castelló. El complementar-lo amb les poques grans línies que tenen parada ocasional al municipi fan inviable el seu ús per un preu elevadíssim per connectar el poble amb Castelló”         Aquest mancança, junt a una oferta insuficient dels autobusos, fa que siga una missió impossible el desplaçar-se en transport públic des del poble fins a la UJI, i obliga, tot i la proximitat d’Orpesa amb Castelló, a que els i estudiants que no disposen de vehicle propi, haguen de llogar-se un pis si volen acudir tots els dies a classe.[@more@]Per a EU d’Orpesa, aquesta realitat és només una mostra de la total despreocupació del grups municipals del consistori “ la seua única preocupació de sempre, ha estat el fer diners amb l’urbanisme, estar dins l’ajuntament per poder planejar un urbanisme caòtica a la seua mida, mentre, la qualitat de vida dels orpesins s’ha anat degradant”.             Entre les mancances del transport públic, també s’ha destacat la necessitat de dotar al poble d’un servei urbà d’autobús, per poder connectar regularment les urbanitzacions i  la zona de les platges amb el poble “ tenim un turisme composant en gran nombre per gent gran, sense cap altre mitjà de transport que el públic. La falta de serveis en la platja és enorme, agreujant-se encara  més fora de la temporada estival. I lluny de posar-los facilitats, no hi ha cap manera de desplaçar-se, posant d’aquesta manera, entrebancs a superar l’estacionalitat que és el principal problema del turisme d’Orpesa.             EU es compromet a lluitar per aconseguir un millor servei de transport públic urbà i de connexió amb Castelló

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.