EU-CABANES DENÚNCIA LA FARSA DELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS “PARTICIPATIUS”

 De totes les propostes replegades de les associacions locals i oposició, cap ha estat inclosa en els pressupostos
En el darrer ple municipal de Cabanes, el PP va aprovar amb els seus únics vots afirmatius els pressupostos municipals per al 2007, els quals han intentat vendre com a participatius.
Aquesta  “participació veïnal”, es va limitar a demanar a les associacions locals que feren aportacions en el capítol d’inversions de l’ajuntament, després de passsar-los un esborrany de la prposta del PP, al igual que es va fer amb els grups de l’oposició.
Totes les associacions locals van fer interessants propostes, a l’igual que el grup municipal d’Esquerra Unida ( el PSOE, com sempre, no sap no contesta), però absolutament, cap d’elles, ni de les associacions, ni d’EU, van ser incorporades als pressupostos, aprovant els comptes sense moure ni una coma del primer esborrany presentat pel PP.

Per al regidor d’Esquerra Unida a l’ajuntament, Carles Mulet, “ pretendre vendre com pressupostos participatius una proposta tancada i hermètica, sobre la qual no es deixa a ningú millorar-los, és com a mínim riure’s de la població. Se’ls dóna a les entitats locals la il·lusió de per fi ser consultats, per a que després absolutament cap de les seues propostes quede replegada. Aquesta mesura només volia donar un aire de participació per intentar netejar un poc una imatge totalitària i d’esquenes a la població que ve protagonitzant el PP local, però de nou ha tret la vena més intolerant, i amb excuses i inconcreccions han tallat tota possiblitat de participació”[@more@]

Les 15 propostes d’EU, van ser “incorporades” als pressupostos amb afirmacions com que ja estaven replegades en la intenció del PP; o que no era el moment.
1.      Estudi per municipalitzar el servei de recollida dels fems ( basures), seguit l’exemple d’altres localitat com Vall d’Uixó.
2.      Per tal de reduir el consum energètic ( les partides de 88.000 en combustibles de calefacció, o les diverses de consum elèctric), elaborar estudi per a la implantació d’energies renovables, principalment fotovoltaiques en les dependències municipals i aquelles que energèticament haja d’abastir l’ajuntament.
3.      Iniciar els estudis tècnics pertinents per catalogar, recuperar i posar en valor l’arquitectura de l’aigua disseminada al llarg i ample del terme municipal (molins,  aljubs, pous d’ús comunal ramader, abeuradors…etc), creant al seu voltant rutes a peu turístiques.
4.      Línea pressupostària per desenvolupar diverses rutes turístiques  de senders temàtics al llarg del terme municipal ( espais naturals, cavitats, masos, camins tradicionals..etc)
5.      Línia pressupostària per a la normalització lingüística ( tant per a activitats del propi ajuntament, com per a comerços).
6.      Creació d’una marca de qualitat-distintiu per als productes locals tant de consum, com comercials ( per exemple una marca per als productes agrícoles, i altra per als establiments siguen comercials, hostelers, d’oci… tipus “ Cabanes qualitat”, “ comerç de Cabanes”…etc.
7.      Incloure l’inici dels  estudis de la restauració de l’esglèsia parroquial.
8.      Incloure l’inici dels estudis per a la restauració i posada en valor del conjunt arquitectònic del Castell de Miravet

9.       Condicionar i habilitar espais com a despatxos per als Grups Municipals de l’oposició.

10.  Desviar part de la partida de 200.000 de “ festejos populares” a cultura ( que només en té 6.000), amb la idea de  dissenyar periòdicament jornades culturals

11.  Destinar el 0,7%  del pressupost municipal a projectes d’ajut i cooperació internacional

12.  Per mitjà l’ADR, campanya informativa i assessorament per a  iniciatives d’autoocupació local.

13.  Compromís d’emprar paper reciclat per part de l’ajuntament en tots aquests aspectes que siga possible.

14. Iniciar els tràmits legals per recuperar la documentació pertanyent al municipi expoliada a l’arxiu de Salamanca.

15. Condicionament del Saló de Plens ( megafonia, seients per al públic..etc)

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.