EU-CS DENUNCIARÀ LA SETMANA QUE VE DAVANT LA FISCALIA LES SUBVENCIONS A “ CENTRE CIUTAT”

GARCIA AFIRMA QUE L’INTENT DE CONTROLAR POLÍTICAMENT L’ENTITAT LA DESACREDITA. El passat dia 9 de novembre, el coordinador d’Esquerra Unida a Castelló, Carmelo Garcia, va presentar per registre d’entrada de la Diputació i de l’Ajuntament de Castelló, una petició dirigida als Fabra perquè rectificaren la seua intenció de subvencionar la comprar de 1400 cistelles nadalenques amb diners públics per promocionar les compres en el centre de la capital de la Plana, fent campanya l’associació encara per legalitzar “ CENTRE CIUTAT”. Advertint que aquesta mesura, a més significar una greuge comparatiu amb a la resta de comerços de la perifèria de Castelló, podia significar incurrir en una actuació delictiva, al destinar capital públic a una entitat encara al•legal.
Per a Garcia, després de vore la prova documental on hi ha papers que demanaven explícitament que la persona que gestionar “ Centre Ciutat” “fora una persona pròxima al partit sense haver tingut un paper destacat en el mateix” , demostra que allò que menys ha importat al PP ha estat dinamitzar el menut i mitjà comerç, sinó crear una nova entitat satèl•lit del PP, alimentada en diners públics i que seguira les directrius del partit”
EU considera que tots aquests antecedents, han desacreditat el que en principi era una bona idea, la de potenciar el comerç local, però per l’afany del PP en instrumentalitzar-lo ha virat cap a una nova cacicada

[@more@]

“ la mesura ha comportat un greuge comparatiu a la resta de comerços de la ciutat, subvencionant a una entitat al•legal, i vist que el ni Diputació ni Ajuntament té cap interés en rectificar la seua actuació, no ens quede més remei que acudir a denunciar davant la Fiscalia aquest fet perquè s’estudi si incurreix en una il•legalitat”.
Per a EU, limitar les zones comercials als grans espais fora de la ciutat i a un reduit espai al centre ciutat, degrada encara més la vida de la perifèria i barris. Aquest model no s’aplica només en referència als espais comercials, sinó veiem que la desatenció als barris i districtes perifèrics és total i absoluta; menys dotacions públiques, oblit en la millorar de les infraestructures i serveis, degradació de la qualitat de vida..etc. Per tant, es torna a castigar als comerciants de la perifèria, al incentivar als consumidors a comprar només en els establiments del centre. Aquestes mesures desestructuren la ciutat, i desfan el teixit comercial que és un dels que donen vida a cada part de la ciutat
A més de tractar-se d’una entitat encara no legal, bona part dels comerços del Centre Ciutat són franquícies i grans cadenes que despersonalitzen el propi sentit de poble, homogeneïtzant-los en un patró únic. Aquestes grans marques i cadenes no necessitem una promoció extra, donat que ja comptem amb els seus propis canals de publicitat, per contra, els comerços dels barris, grups, i del Grau, representen més el sentit tradicional del comerç de tota la vida, de l’atenció personal, i de l ‘auto ocupació, i són els grans perjudicats pels grans centres comercials, i són aquests els que més necessiten ajuts institucionals i promoció.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.