NO A TOT?

Fer política del dia al nostres pobles, en una realitat de canvis frenètics, on sembla ens hem convertit en el rovell de l’ou de tot el que es mou, i es fa complicat i un poc desil·lusionant.

Al no ser nosaltres els que portem “la batuta” del que es fam, el que proposem es queda en el simple desig nostre; el dret a la rabieta, però qui mana, passa absolutament de les nostres propostes en positiu per als nostres pobles i comarques, sovint per la pròpia prepotència de qui es creu té la veritat absoluta. Les mocions i peticions que nosaltres fem, sovint són replegades després pels anys per qui les van negar, però tard i malament.

Per tant, davant del bloqueig del què faríem si governarem (o sí qui mana respectara a l’oposició), ens toca sovint posicionar-nos diàriament contra el que ens proposen, i massa sovint també, hem de posar en contra.

[@more@]

El reprotxar-nos que estem en contra de tot és molt fàcil… però, ¿ per què ens toca oposar-nos al que volen fer de la nostra terra i els nostres pobles?, molt fàcil, perquè de bó, ens proposen ben poc.

Ara ve a coronar el despropòsit de la destroça de la nostra comarca amb un projecte bàrbar d’incineradora de Vall d’Alba i sembla que eixa massa social endormisca o complacient amb tantes i tantes agressions a ca nostra, comencen a mobilitzar-se; mai és tard, si la causa és bona. Però hem de ser conscients que la incineradora és només la punta d’iceberg, i que tant perillosa pot ser la contaminació per l’emissió de les dioxines que es durà, com la contaminació que ja patim per les fàbriques atomitzadores i esmaltadores o de fitosanitaris dels amics de Fabra que emeten gasos sense filtrar tots els dies a l’aire que respirem. Que el tindre un aeroport a pocs centenars de metres dels nostres cascs urbans ens contaminarà acústicament, que el destroçar la terra amb projectes farònics és també pa per avui i fam per a demà.

Sí volem carreteres; però per on toca, respectant al nostre entorn i que dóne servei a la gent del poble, i no només per a l’especulació. Sí volem polígons industrials i fàbriques, però no aquelles que no volen a cap lloc més; no aquelles tòxiques i altament contaminants. Sí volem turisme i urbanitzacions, però respectant a la gent que ja hi viu, i de manera progressiva, harmoniosa i sense estridències. Sí volem comunicacions modernes i capdavanteres, però no a qualsevol preu, amb aeroports a 500 metres d’un poble, per interessos en els terrenys. Sí volem tractar els nostres residus, però reduint-los, reciclant-los i reutilitzant-los, no cremant-los per a fer-li el negoci als de sempre.

Tenim un altra visió de les coses, la nostra manera de fer les coses en positiu, i ho demostrem en aquells pobles on governem. Però mentre la gent no ens confie el seu vot per a governar, cal fer una tasca responsable i seriosa d’oposició; i cal estar a totes, sense donar l’esquena a la gent, sense actuar només per electoralisme quan toca o ens ho manen des de dalt. Igual de nociu pot ser a llarg termini una incineradora davant el morros, com urbanitzacions descontrolades, o vials per on no toca.

Ens agradaria dir sí a tot el que ens proposen; ja que aleshores tindríem davant de nosaltres a polítics honrats que entenen la seua tasca com a eina per a solucionar els problemes de la gent, i no a deshonrats que manipulen, enganyen i juguen amb el futur dels nostres pobles.

Carles Mulet

Regidor d’EU a Cabanes

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.